Základy mistrovství malířského řemesla II.

Kurzem Vás provede Jaroslav Platil

Narodil jsem se v roce 1962 v Praze. Dětství jsem však prožil v Příchovicích v Jizerských horách, kde můj otec pracoval jako správce rekreační chaty.…

Základní info

V malířském světě existuje mnoho různých technik a stylů, které umělci mohou zkoumat a ovládnout. Jedním z těchto fascinujících uměleckých směrů je šerosvit. Kurz „Základy mistrovství malířského řemesla II“, vedený Jaroslavem Platilem, vám otevře dveře do této tajemné techniky a pomůže vám porozumět její síle a kráse.

V tomto kurzu malířství se budete společně s Jaroslavem Platilem podrobně zabývat technikou šerosvitu a získáte dovednosti potřebné k jejímu použití. Technika šerosvitu, známá také jako „chiaroscuro“ v italštině, je umělecká metoda, která se zaměřuje na vztahy mezi světlem a stínem. Tato technika se používá v malířství dodnes a je charakteristická výraznými kontrasty mezi světlými a tmavými oblastmi na obraze. Šerosvit umožňuje umělcům vytvářet dramatické a emotivní kompozice, které oslovují diváka a přenášejí hluboký význam.

Co se v kurzu naučíte:

  • k čemu se šerosvit používá
  • jak přenést předlohu
  • jaké jsou vztahy barevných tonalit
  • jak na architekturu tváře portrétovaného

Dozvíte se, kdy a proč je šerosvit v malířství tak důležitý a zjistíte, jak může tato technika posílit vaše umělecké vyjádření. Jaroslav Platil vám ukáže, jak přenést předlohu na karton nebo plátno tak, abyste zachovali kvalitu a dynamiku šerosvitu. Porozumíte významu barevných tonalit a jejich vlivu na vaše malířské dílo. Budete se učit, jak pracovat s barvami, aby vytvářely kontrasty a hloubku. Tento malířský kurz se také věnuje architektuře tváře portrétovaného. To je zvláště užitečné pro umělce, kteří se specializují na portrétní malbu. Jeden z nejslavnějších umělců, Rembrandt, byl mistrem šerosvitu. V kurzu budete zkoumat jeho techniky a pokusíte se zachytit jedinečný rytmus, který jeho díla vyzařují.



Prohlédnout kurz >>>

Základy mistrovství malířského řemesla II.

Vybraný termín:

 ONLINE

Cena
2 455 Kč + 21% DPH

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je čtyři a deset ? Součet zapište číslicemi.