Přípravný kurz ke státní jazykové zkoušce z arabštiny

kurz

Základní info

Kurz je vhodný pro středně pokročilé zájemce, kteří chtějí složit státní jazykovou zkoušku základní z arabštiny (odpovídající úrovni B2 Společného evropského referenčního rámce pro jazyky). Studenti by měli mít již probrané učebnice Základy moderní spisovné arabštiny I. a II., Jiří Fleissig, Charif Bahbouh. Předpokládaný rozsah je 140 hodin.

Kurz začíná v týdnu od 7.9. 2009  , den a přesný čas bude upřesněn před zahájením kurzu. Možno formou skupinového kurzu i individuálně.

Pokud jde o ústní projev, bude kurz zaměřen zejména na konverzační okruhy z běžného života, četbu středně obtížných textů (převážně z tisku a lehčích literárních textů) a porozumění středně obtížných vyslechnutých textů.

Při rozvíjení písemných dovedností bude kladen důraz na to, aby posluchač byl schopen po absolvování kurzu napsat souvislý projev na některá témata v rozsahu cca 300 lexikálních jednotek.

Kromě toho budou zopakovány a procvičeny hlavní gramatické jevy v oblasti tvarosloví a základní syntaktické struktury.

Základní konverzační okruhy:

Rodina a společenský styk. Bydlení. Práce a zaměstnání. Volný čas a jeho využití. Příroda a ekologické problémy. Cestování. Oblékání. Péče o zdraví. Umění, věda a technika. Vzdělávání. Základní geografické údaje. Nejnavštěvovanější a nejzajímavější místa v arabské jazykové oblasti a u nás. Zvyky. Některé ze známých osobností, zejména z kulturního a společenského života.

 

 

Přípravný kurz ke státní jazykové zkoušce z arabštiny

Vybraný termín:

 Praha

Cena

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.