Rok na střední škole v zahraničí (14-18let)

kurz

Základní info

Školní rok v zahraničí - zážitek na celý život!

Co to znamená jet na High school program? Budete bydlet v pečlivě vybrané hostitelské rodině, chodit na zahraniční střední školu, studovat se svými spolužáky v cizím jazyce a tím vším poznáte novou kulturu. Potkáte řadu zajímavých lidí z celého světa a zažijete mnoho báječných věcí, které jste postrádali doma.

Svým odhodláním být účastníkem programu High School učiníte to nejlepší rozhodnutí pro svoji budoucnost!

Pohostinnost a ochota jsou znakem našich hostitelských rodin

Jako výměnný student budete bydlet v pečlivě vybrané hostitelské rodině, která se zajímá o výměnné programy a chce hostit zahraniční studenty. Našich více než 1000 reprezentantů celý rok pracuje na vyhledávání vhodných hostitelských rodin. Dříve než se stane rodina naší hostitelskou rodinou, musí absolvovat řadu pohovorů, dodat písemnou obsáhlou žádost a musí být od někoho doporučena. Řada hostitelských rodin s námi spolupracuje již několik let.

Vaše hostitelská rodina udělá vše pro to, abyste se cítili jako člen rodiny. Budete součástí jejich komunity, poznáte jejich přátele a tradice.

Je samozřejmé, že se vám z počátku bude zdát všechno jiné a zvláštní oproti vašemu životu doma, ale za krátký čas se do svého nového "života" adaptujete. Mnoho času strávíte se svou hostitelskou rodinou, která za vás ponese celý rok zodpovědnost. Připravte se na to, že i vaše hostitelská rodina bude chtít poznat naši kulturu. Vaše rodina vás hostí zcela zdarma a považuje za radost a čest starat se o "nového" člena rodiny. Mnohá přátelství mezi studentem a jeho hostitelskou rodinou trvají po celý život.

Vaše studium na high school

Samozřejmě, že na high school zažijete řadu zajímavých věcí, ale život není jen zábava a párty. Školní prospěch bude pro vás důležitý a měli byste být připraveni na všechny hodiny a testy. Budete hodnoceni ve všech předmětech jako ostatní studenti, což bude zprvu jistě těžké. Naučíte se tak řešit situace, na které jste doposud nebyli zvyklí, což vás jistě velmi obohatí. Naši studenti se vždy velmi dobře adaptují ve všech typech školních systémů na celém světě.

Aktivní volný čas

Jet na high school není jen chození do školy. Po vyučování budete mít jistě řadu zajímavých možností, jak strávit svůj volný čas. Každá hostitelská země dominuje rozmanitými sportovními podmínkami, zejména koupáním, lyžováním, tenisem, míčovými zápasy, cyklistikou atd. Některé aktivity pořádá přímo vaše škola nebo místní komunita. Vaše hostitelská rodina či koordinátor vám jistě rádi poradí, jaké aktivity se nabízejí přímo ve vašem okolí.

Přátelé z celého světa

Můžete potkat studenty téměř ze všech koutů světa. Vaši přátelé budou z Evropy, Kanady, Austrálie, Koreje, Nového Zélandu, USA či Afriky. Budete mít jistě řadu příležitostí, kde se navzájem seznámíte, např. společná setkání výměnných studentů, společné výlety apod. Poznáte, že i oni prožívají stejné pocity jako vy a že řeší stejné problémy. Kontakty s novými zahraničními kamarády jistě využijete i ve svém budoucím životě.

Kostel

V mnoha zemích je kostel ústředním místem měst či vesnic. Mnoho rodin chodí do kostela pravidelně a vnímají to jako součást svého života. Kostel často bývá místem přátelských setkání a řada místních akcí začíná právě tam. Stanete-li se součástí místní komunity, neznamená to, že musíte být věřící.

A co vás čeká po návratu zpět?

Vy z vás, kteří budete umístěni do maturitního ročníku a přivezete si zpět z dané země maturitní vysvědčení, můžete po návratu domů požádat o jeho schválení a uznání Ministerstvo školství ČR (Sb. Zákonů č. 32/1998, vyhláška Ministerstva školství ČR o uznání rovnocennosti a podmínkách nostrifikace vysvědčení vydaných zahraničními školami ze dne 18.12.1998). Pokud nebudete v maturitním ročníku a střední školu nekončíte, je na vás a vašich rodičích, abyste se dohodli s vedením vaší střední školy o přerušení studia v době trvání jednoho roku za účelem studia a přestupu na jinou střední školu (§4 a §5 Sb. č. 354, vyhláška Ministerstva školství ČR ze dne 7.8.1991 o středních školách). Také můžete projednat možnost uznání studia v zahraničí. Běžná praxe je, že škola povolí přerušení studia, ale uznání roku v zahraničí podmíní složením rozdílových zkoušek z předmětů, které nemůžete v zahraničí studovat (např. český jazyk a odborné předměty). V některých případech je nutné ročník opakovat.
Pro lepší přípravu na rozdílové zkoušky doporučujeme, abyste si nechali přeložit osnovy ročníku, který zameškáte. Ukážete je svému školnímu poradci v zahraničí a on vám pomůže sestavit správný rozvrh, který vám bude vyhovovat svou náplní a náročností.

Rok na střední škole v zahraničí (14-18let)

Vybraný termín:

 Zahraničí

Cena
ceníky na http://www.studypoint.cz

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.