Pomaturitní studium

kurz

Základní info

Studijní program

Jedná se o roční pomaturitní kurzy angličtiny nebo němčiny s intenzívní výukou v rozsahu 23 hodin týdně. Kurzy jsou jednooborové (pokud chce uchazeč studovat více jazyků, musí si tedy vybrat z nabídky odpoledních kurzů němčiny, angličtiny, ruštiny, španělštiny, francouzštiny nebo italštiny nebo studovat další jazyky v denním programu v následujících letech). Při dostatečném počtu uchazečů se otevírají až čtyři úrovně pokročilosti daného hlavního jazyka (skupina pro začátečníky, mírně a středně pokročilé a pokročilé). Cílem studia může být základní nebo všeobecná státní jazyková zkouška, některá ze zkoušek zahraničních (FCE, TOEFL, ZD, ZMP, ZdfB atd.), vysoké bodové ohodnocení při přijímacích pohovorech na vysoké školy, možnost zaměstnání u zahraniční firmy v ČR, pracovní pobyt v zahraničí nebo prostě jen výborné jazykové znalosti. Při odpovídajících vstupních vědomostech, dobré docházce a patřičném přístupu k plnění studijních povinností se dané cíle splní téměř všem.
Přijímací řízení a školné

Studenti nedělají přijímací zkoušky, po odevzdání vyplněné přihlášky a zaplacení školného jsou přijati ke studiu v odpovídající skupině od začátečníků až po pokročilé. Dodatečné rozdělení se provádí den po zahájení studia formou testů. Školné se platí jednorázově (26 800,-Kč) nebo ve splátkách (7 000,-Kč jako záloha na potvrzení závaznosti přihlášky, 11 240,-Kč do 15.10.2005 a 11 240,-Kč do 15.1.2006). V případě splátek je cena navýšena o 10%.
Sociální dávky MŠMT ČR

Výše školného je pro čerstvé maturanty výrazně redukována dávkami MŠMT ČR a ostatními výhodami adekvátními středoškolskému studiu (přídavky na děti, sociální a zdravotní). Podle sociálního zázemí rodiny se tyto dávky liší, mohou však během roku dosáhnout zhruba výše jedné poloviny školného.

Organizace studia, atmosféra

Studium angličtiny se rámcově dělí na hodiny „gramatiky“ s českými a „konverzace“ se zahraničními lektory nebo českými učiteli s dlouholetým pobytem v cizině. Ve skutečnosti se však obě hlavní aktivity v hodinách prolínají. V němčině je příležitost k využití zahraničních lektorů nižší. Pravidelnou součástí náplně vyučování jsou nejrůznější testy (cvičné testy ke státním zkouškám, testy k přijímacím zkouškám na VŠ, testy PET, FCE, TOEFL v angličtině a ZD, ZMP a ZdfB v němčině ) a zkoušení. Na druhé straně ale také písničky s kytarou, jazykové hry a spousta literatury v cizím jazyce. Studium je velmi intenzívní a náročné, atmosféra pohodová a přátelská.

Nedílnou součást studentského života v LABYRINTU tvoří kulturní a sportovní akce, společné pobyty na horských chatách, táboráky na školní zahradě, večírky a výlety.
Ubytování

Většina našich klientů pochází z okolí Trutnova, Vrchlabí, Náchoda, Jaroměře, Hořic, Jičína a z dalších lokalit Východních Čech.. Pro studenty ze vzdálenějších míst je v blízkosti školy několik možností ubytování. Kontakty jsou součástí informačního balíčku, který zájemcům zasíláme.
Závěr studia

Cílem studia je pro většinu frekventantů složení základní nebo dokonce všeobecné státní zkoušky, souběžně se však připravují také na zahraniční zkoušky FCE, TOEFL, ZD, ZMP, ZdfB a přijímací jazykové zkoušky na vysoké školy. Všichni absolventi získají dále osvědčení o absolvování kurzu.

Vysoká úspěšnost (přes 90% u pokročilých, 50% u mírně pokročilých u základní a 85% u všeobecné státní zkoušky) je pro naše absolventy již tradiční.

Velká část studentů k nám přichází s určitým rozčarováním po neúspěšném přijímacím řízení na vysokých školách. Jsme pyšní na to, že tito mladí lidé se díky našemu programu v následujícím roce na vysoké školy hlásí úspěšně. Navíc tam přicházejí s vynikajícími znalostmi alespoň jednoho světového jazyka, i když stále větší počet našich absolventů u nás zůstává ještě jeden rok, aby jako bývalí začátečníci studovali v nejpokročilejší skupině, nebo aby složili státnici z dalšího jazyka. Pro tyto věrné klienty máme přibližně dvacetiprocentní slevu.

Po ukončení kurzu zprostředkujeme pro absolventy pobyty au-pair, studium v zahraničí a práci na námořních výletních lodích v USA, případně práci učitele, překladatele nebo referenta obchodního oddělení u podniků v ČR.
Jiné typy kurzů

Kromě denního studia pořádáme také kurzy pro podniky, kurzy obchodní angličtiny a němčiny a odpolední kurzy angličtiny, němčiny, francouzštiny, španělštiny, italštiny a ruštiny pro veřejnost v Trutnově, v případě zájmu také v Žacléři, Vrchlabí, Hostinném, Janských Lázních, Svobodě nad Úpou a dalších menších lokalitách v okolí.

Individuální plán denního studia

Uchazečům z řad pracujících, ženám na mateřské dovolené, manažerům a dalším zájemcům o intenzivnější jazykové studium umožňujeme vstoupit do denního studia na dohodnutý počet vyučovacích hodin. Tento program nabízíme od osmi hodin týdně. Výhodou je nízká cena a rychlé pokroky.

Pomaturitní studium

Vybraný termín:

 Královéhradecký kraj

Cena
26 200 Kč

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.