JEDNOLETÉ DENNÍ POMATURITNÍ STUDIUM

kurz

Základní info

Na základě již patnáctiletých zkušeností zahajuje naše jazyková škola opět ve školním roce 2007/2008 jednoleté pomaturitní studium angličtiny a němčiny.
1. CHARAKTERISTIKA STUDIA
Výuka v denním pomaturitním studiu je zaměřena na procvičování a zejména rozšiřování všech jazykových dovedností, tedy poslechu, čtení, psaní, gramatiky, frazeologie a lexikologie. Mimo tyto jazykové dovednosti je také studium rozšířeno o reálie, kulturu daných zemí a praktickou konverzaci. Studium je intenzivního charakteru a je organizováno v malých skupinách 9 - 12 posluchačů. Vstupní jazykové znalosti uchazečů by měly být na úrovni středoškolských požadavků. V případě, že uchazeč má pouze základní či nulové znalosti, škola umožní přijetí a stanoví uchazeči speciální studijní plán. Osvědčení znalostí uchazečů je prováděno formou tzv. diagnostických písemných testů, vždy v prvním výukovém týdnu daného školního roku. Na základě výsledků těchto testů škola stanoví přesný studijní plán, tak aby každý z posluchačů úspěšně dokončil studium v souladu se studijními nároky.
2. FORMA STUDIA
Studium probíhá denní formou, vždy 4 vyučovací hodiny denně od pondělí do pátku. Celkový rozsah studia je 600 vyučovacích hodin v daném školním roce. Škola poskytuje jako nadstandard bezplatně dalších 150 hodin individuálních konzultací a poradenství v oblasti jazykové problematiky. (přijetí na VŠ jazykového zaměření, problematika porozumění slyšenému, studium v zahraničí, jazykové testy, zahraniční literatura). Veškeré učební pomůcky (učebnice a nahrávky) jsou studentům poskytovány zdarma. Studenti mají k dispozici video a DVD nahrávky, počítač s výukovými programy, internet, časopisy, noviny, odbornou a klasickou literaturu, to vše v anglickém či německém jazyce. Mimo uvedené škola poskytuje studentům cvičné testy a studijní materiály pro státní či mezinárodní zkoušky.
3. UKONČENÍ STUDIA
Na závěr studia skládají studenti závěrečnou zkoušku a následně obdrží osvědčení o absolvování denního pomaturitního studia. Všichni posluchači mají možnost si složit státní jazykovou zkoušku či některou z mezinárodně uznávaných zkoušek (PET, FCE, apod.)
4. VÝHODY STUDIA
Pomaturitní studium je akreditováno dle vyhlášky MŠMT ČR. Studující mají stejný nárok na slevy, úlevy a požitky jako studenti řádného denního studia na středních či vysokých školách (zdravotní pojištění hrazeno státem, daňové úlevy, rodinné přídavky, slevy na dopravu apod.), pokud vykonali maturitní zkoušku letos, a to první maturitní zkoušku. Studium není určeno pouze čerstvým absolventům středních škol. Studium může využít kdokoliv, nemá však nárok na výhody plynoucí ze statutu studenta.
5. PŘIJETÍ KE STUDIU
Tiskopisy přihlášek dostanou uchazeči o studium v kanceláři školy na uvedené adrese či na webových stránkách školy: www.interred.cz. Vyplněné závazné přihlášky (včetně zápisného ve výši: 500,- Kč) se přijímají do 31. července 2007. Po tomto datu škola přijímá přihlášky také, avšak vždy s ohledem na kapacitu školy, respektive pokud není studium naplněno. Doporučujeme se informovat telefonicky, elektronicky či osobně na aktuální stav naplněnosti a možnosti dodatečného přijetí uchazeče ke studiu.
Přihlášku je možno doručit osobně, poštou či elektronicky. Zápisné se hradí v kanceláři školy, popř. je možno zaslat zápisné na účet školy č. 27-1623500217 / 0100 KB Přerov - VS = r.č. studenta.
Veškeré informace o ceně studia a možnosti splátek studia podává a také zápis provádí asistentka ředitele školy pí. Renata Vladovičová denně od 730 hod. do 15 00 hod. v kanceláři školy, kde je možné rovněž dohodnout termín informačního pohovoru s ředitelem školy.
6. NAVAZUJÍCÍ STUDIUM
Všichni absolventi či posluchači denního pomaturitního studia mají možnost se dále vzdělávat v odborných či specializovaných kursech, které naše škola pořádá. V takovém případě je poskytována školou sleva na školném v jiných typech kursů než je denní pomaturitní studium. Jedná se zejména o přípravné kursy pro vykonání vyšších úrovnostních mezinárodních zkoušek či specializované kursy s odborným jazykovým zaměřením či kursy jiných světových jazyků. Škola také všem, kteří projeví zájem, umožní a je schopna zajistit navazující jazykové studium ve Velké Británii, v přímořském letovisku Bournemouth. Cenu studia v zahraničí a další podmínky tohoto studia sdělí škola posluchačům denního pomaturitního studia na vyžádání.
7. MIMOŠKOLNÍ ČINNOST
Součástí organizace denního pomaturitního studia jsou i mimoškolní činnosti jež jsou naší školou v průběhu školního roku organizovány. Jedná se především o možnost navštívit krátkodobě (4-5 dní) hlavní město Velké Británie Londýn. V zimních měsících se mohou posluchači zůčastnit lyžařského pobytu v Beskydech a v měsíci květen škola každoročně pořádá cyklistický víkend. Mimo tyto volnočasové aktivity je posluchačům pravidelně umožněna náštěva Britského centra v Olomouci, kde mají možnost se blíže seznámit se životem a kulturou Velké Británie, prostřednictvím filmů, literatury i přednášek. Veškeré výše uvedené aktivity škola organizuje pouze na základě zájmu studentů v souladu s akceptací nákladů těchto aktivit.
8. PRÁVNÍ ZAJIŠTĚNÍ STUDIA
Při zahájení studia uzavírá škola se studenty tzv. „Dohodu o zajištění denního pomaturitního studia“. Tato smlouva slouží pro právní jistotu obou stran, jak studenta, tak školy.

JEDNOLETÉ DENNÍ POMATURITNÍ STUDIUM

Vybraný termín:

 Olomoucký kraj

Cena

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.