Denní pomaturitní studium

kurz

Základní info

Jednoletý intenzivní jazykový kurz angličtiny, francouzštiny, němčiny nebo španělštiny .(Jednoleté pomaturitní denní studium).
Informace o studiu

Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Olomouc patří mezi instituce, které jsou uvedeny v příloze č.1 vyhlášky č.322/2005Sb. – částka č.114.

Pomaturitní studium je určeno absolventům středních škol, kteří vykonají první maturitní zkoušku v roce 2007 a absolventům konzervatoří, vyjímečně i studentům, kteří maturovali v předchozích letech. Studentům, kteří složili první maturitní zkoušku v roce 2007 jsou přiznány na základě novely vyhlášky MŠMT ČR č.322/2005 Sb.-částka 114 sociální výhody (přídavky na děti rodičům, dopravné, úhrada za zdravotní pojištění).

Tito studenti jsou tedy z hlediska státní sociální podpory, důchodového pojištění a zdravotního pojištění považování za žáky střední školy se všemi právy a povinnostmi žáka.

Do kurzu se mohou přihlásit i posluchači, kteří nematurovali v roce 2007. V tomto případě nelze uplatnit výše uvedené sociální výhody, lze ale toto studium doporučit posluchačům s částečným pracovním úvazkem, ženám v domácnosti nebo maminkám na mateřské dovolené.

Stanovená doba výuky je 5 x 4 vyučovací hodiny týdně, tj. celkem 20 vyučovacích hodin týdně. Jedna vyučovací hodina trvá 45 minut.


Výuka probíhá denně od 8.00 do 11.30 hodin v budově školy Pöttingova 2, Olomouc, směrem od hlavního nádraží zastávka tramvaje č. 2, 5 a 7, ulice Palackého (centrum města).

V době státních svátků a prázdnin stanovených Ministerstvem školství, mládeže tělovýchovy ČR se nevyučuje.

Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Olomouc dodržuje zákon č.561/2004 Sb.(školský zákon) a příslušné vyhlášky MŠMT ČR, které stanoví, že jednoletý pomaturitní kurz je postaven na roveň studiu na středních školách, a proto i organizace školního roku musí odpovídat organizaci školního roku střední školy, tj. je nutno dodržovat pětidenní vyučovací týden s nejméně čtyřhodinovou denní výukou od 1.září do 30.června příslušného školního roku.

V kurzu vyučují učitelé splňující kvalifikační podmínky uvedené ve vyhlášce č.139/1997 Sb., o odborné a pedagogické způsobilosti pedagogických pracovníků a o předpokladech kvalifikace výchovných poradců, pro výuku příslušného jazyka ve středních školách nebo vyučující, kteří vyučují ve svém mateřském jazyce.

Denní pomaturitní studium

Vybraný termín:

 Olomoucký kraj

Cena
26 000 Kč

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.