Příprava projektů pro žádosti o dotace z Fondů Evropské unie

Kurz na míru

Základní info

Určeno:
Pracovníkům, kteří jsou zodpovědní za zpracování žádostí o dotace z fondů Evropské unie.

Cíle semináře:
Připravit zodpovědné pracovníky na to, aby byli schopni zpracovat projekt žádostí o dotace z fondů Evropské unie podle mezinárodních standardů.

Obsah:
Projektový cyklus, zahájení projektu, spoluúčastníci na projektu, analýza vlivu zájmových skupin, strom problémů, uvedení do Log Framu, analýza rizik projektu, předpoklady úspěšného dokončení projektu, objektivně ověřitelné indikátory, způsoby a prostředky verifikace, použití Log Framu, komunikace při vytváření projektu, podávání zpráv, odvolávky, pracovní plán.

Metody:
Výklad + participativní metoda, příprava projektu na základě případové studie. Z důvodů dosažení žádoucí efektivnosti semináře je počet účastníků v jednom kurzu omezen na maximálně 12 osob.

Rozsah semináře: 2 dny

Popis:
Tento seminář dodalo do ČR britské Ministerstvo pro mezinárodní spolupráci a pro podnikatelskou sféru byli vyškoleni pouze 2 lektoři na celou republiku.

Seminář je zaměřen na věcnou problematiku přípravy projektu tj. aby byly ošetřeny zásadní aspekty projektu. První den se zabývá zainteresovanými skupinami a jejich vlivem na projekt a druhý den výstavbou projektu podle logického rámce tj. cíli projektu, jeho riziky, konstrukcí ukazatelů, kterými se úspěšnost projektu měří, zdroji jejich verifikace, rozpočtem, časovým harmonogramem, osobní zodpovědností až po komunikaci se zájmovými subjekty.

Seminář je veden tak, že se během 2 dnů na příkladu připraví vzorový projekt, a ten si s sebou účastníci odnesou. Jako tento vzorový projekt je možno zpracovat i námět některého z účastníků.

Seminář není zaměřen na vyplňování formulářů žádostí o dotaci pro konkrétní dotační titul např. Sapard apod. Je zřejmé, že tam je pak nutno toto věcné zpracování naformátovat do příslušných formulářů, jak si to konkrétní dotační titul vyžaduje.

Příprava projektů pro žádosti o dotace z Fondů Evropské unie

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.