Základy řízení oprávnění v SAP

Kurz na míru

Základní info

Školení je zaměřené na seznámení posluchače s principy kontroly oprávnění v systému SAP ERP. Průběhu této kontroly a nástroji užívanými ke správě oprávnění v systému SAP. Využití těchto nástrojů v situacích, které mohou nastat při řízení oprávnění. Zefektivnění procesu řešení problémů s autorizacemi a dlouhodobý pohled na správu oprávnění.

Cena: 8 000,-Kč bez DPH
Délka: 1 den


Nejbližší možný termín: 20.2.2015

Detail

Základní informace

Seznámen s teorií potřebnou pro pochopení konceptu uživatelských oprávnění. Prozkoumání procesu kontroly oprávnění a jeho částí. Role, profil, skupina oprávnění, třída objektů, objekt, pole objektu a hodnoty polí.

Správa uživatele

Základní správa uživatele na úrovni transakce SU01. Založení, změna a zobrazení uživatele. Druhy uživatelů, správa hesla a přidělení údržby uživatele konkrétnímu správci uživatelů. Přiřazení ke skupině uživatelů a zabezpečení dat uživatele skupinou oprávnění.

Správa rolí v transakci PFCG

Proces tvorby role od vkládání transakce do menu role přes generování profilu, manuálního přiřazení oprávnění až k přidělení role konkrétnímu uživateli. Detailní seznámení s generátorem profilů a pokročilé nástroje transakce PFCG.

Základní nástroje pro správu oprávnění

Základní nástroje řešení problémů při kontrole oprávnění. Prvotní kontrola oprávnění při spouštění programu a jednoduché transakce, pro vyhledávání potřebných informací.

Objekty oprávnění a jejich součásti

Transakce používané pro správu objektů oprávnění a jejich součástí. Údržba objektů oprávnění transakcí a defaultních hodnot vkládaných při generování profilů.

Pokročilé nástroje pro správu oprávnění

Důkladnější vyhledávání informací relevantních pro správu oprávnění. Pokročilé nástroje řešení problémů s kontrolou oprávnění. Ukázka konkrétního využití probíraného nástroje a bližší prozkoumání daného scénáře. Příkaz CALL TRANSACTION a jeho podstata.

Zabezpečení jednotlivých elementů v systému SAP

Praktická ukázka zabezpečení dat odběratele, dodavatele, materiálu, tabulky a reportu. Zabezpečení vytvořením varianty transakce a transakce s parametry.

Údržba rolí z dlouhodobého hlediska

Aktualizace rolí po updatu systému, dogenerování SAP_ALL, vyhledání nepotřebných transakcí, vytvoření vlastního objektu oprávnění a politika pojmenovávání rolí.

Základy řízení oprávnění v SAP

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.