Základy elektronického podpisu

Kurz na míru

Základní info

Kombinovaný (prezenční a distanční) kurz je určen lidem, kteří chtějí elektronickým podpisům porozumět: pochopit, na čem jsou založeny a jak fungují, kdy a za jakých podmínek se na ně lze spoléhat, či co a jak se s elektronickými podpisy děje v krátkodobém i delším časovém horizontu.

V rámci jednodenní prezenční části jsou účastníci seznámeni s principy a postupy, na kterých jsou elektronické podpisy založeny.
V rámci distanční části, realizované formou e-learningu, si účastníci mohou získané znalosti dále prohloubit a prakticky procvičit na konkrétních příkladech s podrobnými návody.

Svým obsahem kurz navazuje na knihu "Báječný svět elektronického podpisu", která vyšla v Edici CZ.NIC a její elektronická forma je volně ke stažení z webu vydavatele (http://knihy.nic.cz).
Autorem této knihy, stejně jako lektorem kurzu, je dr. Jiří Peterka.

Osnova kurzu:

  • podstata a vlastnosti elektronických podpisů
  • certifikáty a certifikační autority
  • platnost elektronických podpisů a její ověřování
  • právní aspekty elektronického podpisu
  • pokyny pro distanční část kurzu


Pro účast v kurzu se nepředpokládají žádné předchozí znalosti. Předpokládá se pouze aktivní zájem o problematiku elektronického podpisu.

Lektor

RNDr. Ing. Jiří Peterka, nezávislý konzultant pro oblast elektronického podpisu a digitální kontinuity, autor knihy „Báječný svět elektronického podpisu“. Publicista, píšící již dvacet let o Internetu, telekomunikacích, eGovernmentu a všem zajímavém (nejen) v on-line světě. A ještě o deset let déle pedagog na Matematicko-fyzikální fakultě UK v Praze, kde stále vyučuje počítačové sítě a komunikace.

Základy elektronického podpisu

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.