Elektronické podpisy na PDF dokumentech

Kurz na míru

Základní info

Kombinovaný (prezenční a e-learningový) kurz, zaměřený na práci s elektronickými podpisy, značkami a razítky na PDF dokumentech, pomocí programů od společnosti Adobe (Acrobat a Reader). Vysvětluje různé druhy podpisů, se kterými se lze setkat na PDF dokumetnech, i způsoby jejich vytváření a ověřování, včetně otázek tzv. digitální kontinuity (faktoru času, resp. možnosti ověření po delší době). Zahrnuje též problematiku správného nastavení programů Acrobat a Reader pro korektní práci s elektronickými podpisy.

První (prezenční) část kurzu je jednodenní a probíhá formou prakticky orientovaného výkladu. Ten je doprovázen řadou konkrétních příkladů, které jsou účastníkům kurzu k dispozici v jeho druhé části, která již probíhá distančně: účastníci získávají na 3 měsíce přístup do e-learningového kurzu (v prostředí systému Moodle na moodle.bajecnysvet.cz). Zde si mohou průběžně procvičovat a dále prohlubovat znalosti, získané během první části kurzu.

Lektor

RNDr. Ing. Jiří Peterka, nezávislý konzultant pro oblast elektronického podpisu a digitální kontinuity, autor knihy „Báječný svět elektronického podpisu“. Publicista, píšící již dvacet let o Internetu, telekomunikacích, eGovernmentu a všem zajímavém (nejen) v on-line světě. A ještě o deset let déle pedagog na Matematicko-fyzikální fakultě UK v Praze, kde stále vyučuje počítačové sítě a komunikace.

Elektronické podpisy na PDF dokumentech

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.