Databáze Microsoft Access pro úplné začátečníky

Kurz na míru

Základní info

Předpoklady
Než si vyberete tento kurz, měli by jste umět pracovat s počítačem na úrovni grafického prostředí Windows 3.11 nebo operačního systému Windows 95.

Charakteristika
Účastníci kurzu se naučí používat program pro zpracování velkého množství informací Microsoft Access. Tato databáze patří k nejsnáze ovladatelným a uživatelsky nejpřívětivějším. Účastníkům budou postupně vysvětleny základní databázové pojmy (co je relační databáze, tabulka, záznam, index ...). Dále se seznámí s uživatelským prostředím Accessu na úrovni uživatele. Naučí se vytvářet, třídit a propojovat tabulky. V takto vytvořených tabulkách se naučí vyhledávat. V poslední části kurzu se seznámí s vytvářením výstupních sestav. Cílem kurzu je naučit uživatele řešit jednodušší databázové úlohy.

Anotace kurzu:
* K čemu slouží Microsoft Access, základní pojmy, rozdíly v terminologii různých databázových systémů.
* Jak začít práci s programem, spuštění programu, vytvoření nové databáze, otevření existující databáze, zavření databáze, ukončení programu.
* Plocha hlavního okna Accessu, použití myši, panelů nabídek, panelu nástrojů, dialogová okna ovládání průvodců, okno databáze, okna objektů databáze.
* Jak pracovat v tabulce, datový list a pohyb v něm, přidání nového záznamu, úpravy stávajícího záznamu, rušení údajů v datovém listu, hledání údajů, záměna údajů, práce se sloupci, nastavení vzhledu buněk.
* Úprava struktury tabulky, vytvoření dalších tabulek, relace mezi tabulkami.
* Jak zpřehlednit vstup údajů - formuláře, automatický formulář, průvodce formulářem, vytvoření formuláře pomocí návrhového zobrazení, úprava formulářů.
* Jak vytisknout údaje - sestavy, automatická sestava, průvodce sestavou, vytvoření sestavy pomocí návrhového zobrazení, úpravy a tisk sestav.
* Jak vybírat údaje, filtry a dotazy.
* Práce s internetem, export do HTML, použití panelů nástrojů pro internet, vložení hypertextového odkazu do tabulky.
* Import a export dat.
* Praktické ukázky a použití, samostatné řešení úloh.

Databáze Microsoft Access pro úplné začátečníky

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.