TEAMBUILDING - EXTRÉMNÍ VÝZVA - Jak to chodí na horách - aneb zimní kurz přežití

Kurz na míru

Základní info

Chcete si vyzkoušet něco neobvyklého, posbírat extrémní zážitky nebo jenom strávit se svými přáteli víkend ve volné přírodě? Pak je tento program stavěný přesně pro Vás!
V průběhu dvou dnů a jedné noci si v praxi osvojíte základní dovednosti potřebné pro přežití v extrémních podmínkách zasněžených hor a na vlastní kůži okusíte mini horskou expedici.

 

Koncept:


Celý program je pojatý jako kurz základních „zimních dovedností“, připravený pro max. 10 člennou skupinu. Tento dvoudenní kurz zasazený do prostředí českých hor (místo bude upřesněno podle aktuálních podmínek) je připravený a vedený zkušenými instruktory ve spolupráci s členy Horské služby České republiky.

Samotný kurz začíná nácvikem pohybu v neupraveném terénu na sněžnicích, orientací v terénu jak pomocí klasické mapy, tak i prostřednictvím GPS přístroje. Poté následuje krátký úvod do první pomoci v horských podmínkách a nácvik lavinové záchrany. V odpoledních hodinách pak přesun na místo noclehu, kde si účastníci postaví nouzový přístřešek – bivak (při dostatku sněhu i záhrab). Večerní program (první pomoc, plánování skialpinistické túry, počasí a bezpečnost na horách) je připravený na nedaleké horské boudě. Noc je možné strávit buď ve vlastnoručně postaveném „příbytku“ nebo v pohodlí boudy.

Druhý den skupinu čeká krátká túra na sněžnicích, nácvik pohybu v lavinovém svahu a základy lezení na ledovci. Ještě jednou si pak všichni vyzkouší reálné řešení krizové situace – simulaci záchrany pod lavinou. Jako bonus nakonec je před návratem zpět do civilizace pro všechny připravena možnost vyzkoušet si jízdu se psím spřežením.

Pro více detailů a fotogalerii se podívejte na: www.odyssey-teambuilding.cz

TEAMBUILDING - EXTRÉMNÍ VÝZVA - Jak to chodí na horách - aneb zimní kurz přežití

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.