q-Hra

Kurz na míru

Základní info

q-Hra je moderní prožitkový program, založený na metodice hry. Principem q-Hry je aktivní tvorba příběhu (story-building) a hraní rolí (role-playing). Mimořádná atraktivita a současně účinnost q-Hry pramení zejména z důrazu na komunikaci, zábavnost, dobrovolnost, svobodu, otevřenost, vlastní iniciativu, kreativitu a fantazii účastníků. Každá q-Hra přináší svým hráčům poznání něčeho nového o sobě i o svých spoluhráčích.

q-Hra je mnohovrstevný příběh se společným cílem pro celou skupinu účastníků. Účastníci jsou přímými aktéry a spolutvůrci herního příběhu. V nových "rolích" plní společnou "misi" v "jiné realitě" (jiné době a jiném místě). Podle velikosti skupiny jsou rozděleni do jednotlivých herních týmů, v nichž absolvují q-Hru částečně nezávisle, částečně v přímé interakci s ostatními týmy. V průběhu programu si v rámci týmu dělí herní role, takže každý může přispět k dosažení cíle jiným způsobem.

q-Hra účastníkům nabízí dobrodružství, kvalitní mnohavrstevnou zápletku a široké spektrum aktivit a situací nejrůznějšího typu, kterými mohou projít: od řešení komunikačních, logických, "intelektuálních" situací a úkolů, přes kreativní, strategické až po sportovně laděné. Setkávají se a komunikují s vedlejšími postavami, které se spolu s nimi q-Hry aktivně účastní. Některé situace vyžadují zapojení celého týmu, jiné jsou vyhrazeny pouze "odborníkům", na další je třeba zvolit nebo delegovat nejvhodnější zástupce. Konečný úspěch týmu však vyžaduje průběžnou komunikaci, kooperaci a koordinaci všech účastníků.

q-Hra je program vhodný pro každého, a zejména pro skupiny s diferencovanou strukturou (věkové rozpětí, zaměření, preference apod.) - právě díky své pestrosti, možnosti svobodného rozhodování a individuálnímu přístupu k hráčům.

q-Hra

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.