řešení pracovních konfliktů a asertivita

Kurz na míru

Základní info

Znáte situace, kdy vám druhý zvedne "adrenalin" a vy vyletíte nebo radši odejdete? Chcete se naučit zvládat emoce, když se druhý trefí do černého?

Konflikt neexistuje, konflikt je pouze v našich představách

Většina z nás má z dětství zafixováno, že konflikt je něco špatného. Konflikty jsou negativní, a je "správné" nemít žádný konflikt. V práci, v soukromí. Proto se snažíme jednat bez emocí a konflikty nevyvolávat.

Chytrý člověk se zná a ví čeho je schopen. Ví, že ke konfliktu může dojít a "netrápí" se svými emocemi, ale nese za ně odpovědnost. Chytrý člověk si umí udržet nadhled, chce dosáhnout potřebného cíle. Umí jednat "pevně", aniž by znehodnocoval osobnost druhé strany

Chytrý člověk rozpozná strategie druhé strany. Dokáže odhadnout, jak bude druhá strana jednat. Je připraven a nenechá se strhnout. Ví, že jeho dojmy a pocity z jednání, vůbec nemusí být shodné s dojmy a pocity druhé strany. Ví, že i druhá strana sleduje svůj cíl a snaží se ho dosáhnout a volí způsob, o kterém si myslí, že je nejúčinnější.

Chytrý člověk umí přiznat chybu, omyl. Necítí se jako poražený, protože ví, že ani druhá strana není dokonalá. Nenechá se vmanipulovat do pocitů viny a ublížení, ale vnímá sám sebe jako rovnocenného partnera.

Chytrý člověk ví, že může jednání zodpovědně kdykoliv ukončit a hledat jiné alternativy. Umí jednání ukončit tak, aby "zůstal čistý stůl". To že se strany nedohodly nyní, nemusí znamenat, že k jednání nemohou usednout příště.

Chcete zlepšit své vztahy s kolegy, klienty, podřízenými? Chcete se naučit udržet klid a necítit se "zasažení, zranění, dotčení? Chcete se stát silnější? Chcete mít méně konfliktů?

řešení pracovních konfliktů a asertivita

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.