Vítejte v Makru.

Kurz na míru

Základní info

Kurz vyvinutý pro Makro ČR a Metro SK. Cílem kurzu je seznámit nového zaměstnance se společností, vizemi, misemi a hodnotami, připravit ho na hladký vstup do kolektivu a probudit v zaměstnanci skutečný zájem a zápal do práce ve společnosti.


Popis kurzu:

Kurz Vítejte v Makru slouží ke komplexnímu zaškolení nově příchozích zaměstnanců. Kurz byl vyvinut zakázkově pro Makro. V animovaném příběhu prochází nový zaměstnanec postupně společností. Na úvod je seznámen pomocí videí, fotek a zvukového doprovodu s firmou v mezinárodním kontextu, s vizemi, misemi a hodnotami společnosti. Student plní různé interaktivní úkoly a odpovídá na dotazy, aby byl zatažen do výkladu. Poté je nový zaměstnanec seznámen s personalistkou a s typickým zákazníkem. Společně pak prochází celou společnost a seznamují se s jejím provozem z pohledu zaměstnance i zákazníka. Vše je doplněno interaktivními cvičeními, nástoji jako je mapa společnosti, slovník slangu v Makru, či rejstřík pojmů.

Co najdete v demo:

V demo po úvodním představení kurzu je několik ukázek typických scén jak z oblasti úvodu, tj. seznámení se společností či personalistou, tak z oblasti výkladu jednotlivých činností zaměstnanců ve firmě. Mezi scénami se lze pohybovat buď pomocí ovládacích šipek v levém dolním rohu, či pomocí Kapitol příběhu, kde jsou dostupné kapitoly vysvíceny.

Jak byl kurz vyvinut:

Pracovníci Kontis navrhli formu kurzu a způsob výkladu. Poté společně s pracovníky Makro zkompletovali obsah kurzu, který byl popsán formou podrobné analýzy. Součástí analýzy byl Obchodní model specifikující ceny, termíny a smluvní podmínky, Uživatelský model obsahující návrhy postaviček a scén, scénáře užití, storyboardy příběhu a kompletní obsah a Technologický model, specifikující použití technologie, požadavky na koncové stanice a požadavky na server. Zhotovení kompletní analýzy trvalo cca 3 měsíce, protože součástí zhotovení byla i společná tvorba obsahu kurzu, který nebyl před zahájením k dispozici. Na základě analýzy byl poté kurz vyvinut pracovníky Kontis, přičemž vývoj trval cca 2 měsíce a 4 členný produkční tým tvořili programátoři, grafici a animátoři. Jako vývojový nástroj vzhledem k velkému množství vektorových animací byl zvolen Macromedia Flash, do kterého Kontis doprogramoval potřebnou SCORM komunikaci, aby kurz mohl být řízen v řídícím systému iTutor, který Makro používá. Kontis na kurz dále poskytuje technickou podporu, v současnosti se vyvíjí slovenská verze.

Systémové požadavky:

Pro provoz kurzu je třeba mít nainstalován prohlížeč MS Explorer 4.1 SP1 a vyšší a komponentu Flash Player (tu lze bezplatně získat např. na www.Tutor2000.cz nebo www.macromedia.com).

Vítejte v Makru.

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.