KURZ PREZENTAČNÍCH TECHNIK A DOVEDNOSTÍ S DIGITÁLNÍM DATAPROJEKTOREM - základní kurz

Kurz na míru

Základní info

1. téma - Prezentační technika - váš pomocník

Cíle, zaměření:
získáte praktické tipy a rady pro práci s prezentačními pomůckami a technikou a osvojíte si používání různých pomůcek při prezentaci. Posílíte svoji přesvědčivost a jistotu při prezentaci s využitím techniky a seznámíte se s technickými novinkami a speciálními pomůckami pro prezentátory.

Program:
jak si vybrat správnou pomůcku pro prezentaci, přednosti a omezení jednotlivých pomůcek, práce s flip-chartem a tabulí, práce se zpětným projektorem, ovládání a použití datového projektoru, typy mikrofonů a práce s nimi, použití dokumentační kamery (vizualizeru), praktický nácvik prezentace s technikou, technické novinky a spec. pomůcky pro prezentátory, příprava místnosti pro prezentaci.

2. téma - Nebojme se vystoupit

Cíle školení, zaměření:
podpoříte přesvědčivost svého projevu a posílíte sebedůvěru při prezentaci před posluchači. Dozvíte se jak funguje neverbální komunikace a čeho se vyvarovat v řeči těla při prezentaci. Získáte zpětnou vazbu z videozáznamu a doporučení ke svým prezentacím.

Program:
příprava na prezentaci, podání prezentace, tréma a její zvládnutí při prezentaci, zahájení prezentace a první dojem, křivka vnímání posluchačů, verbální a neverbální část prezentace, jak a kde stát, co s rukama, navazování kontaktu s posluchači, videotrénink, analýza prezentací a zpětná vazba

3. téma - Na prezentaci záleží

Cíle, zaměření:
naučíte se působivě prezentovat a přesvědčivě, srozumitelně a zajímavě sdělovat informace před skupinou posluchačů. Při tréninku zdokonalíte svůj neverbální projev a naučíte se používat prezentační pomůcky a techniku.

Program:
příprava na prezentaci, struktura a obsah prezentace, zvládání trémy při prezentaci, zahájení prezentace a první dojem, křivka vnímání posluchačů, verbální a neverbální část prezentace, navazování kontaktu s posluchači, přiměřená gestikulace, práce s prezentačními pomůckami, otázky a jejich zvládání, reakce na nepříjemné otázky, problémové situace při prezentaci, analýza prezentací, zp.vazba.

4. téma- Účinná prezentace v MS PowerPointu

Cíle, zaměření:
získáte základní orientaci v prezentačním software MS PowerPoint a naučíte se sami vytvářet jednoduché elektronické prezentace. Osvojíte si způsob ovládání prezentace pomocí počítače a datového projektoru. Podmínkou účasti je uživatelská znalost prostředí Windows a běžná znalost práce s MS Word a MS Excel.

Program:
typy zobrazení prezentace, tvorba nové prezentace pomocí připravených šablon, rozvržení snímku, práce se snímky - mazání, kopírování, přesouvání, formátování textů, vkládání objektů, přechodové a animační efekty, předvádění a ovládání prezentace, ukládání a tisk prezentace
Praktická cvičení, úkoly: videotrénink, modelové situace

Forma:
kurz je veden interaktivním způsobem - účastníci jsou zapojováni do výuky formou praktických cvičení, her a příkladů. Účastníci mohou využít možnosti videozáznamu svého vystoupení a získat zpětnou vazbu od lektora a ostatních účastníků. Lektoři při výuce používají moderní prezentační techniku i názorné vizuální pomůcky. Všichni účastníci na semináři získají tištěné podkladové materiály.

Termín:
třídenní kurz, dle zájmu - individuální domluva

KURZ PREZENTAČNÍCH TECHNIK A DOVEDNOSTÍ S DIGITÁLNÍM DATAPROJEKTOREM - základní kurz

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.