SYNDROM VYHOŘENÍ a jak se mu bránit - s PSYCHOLOGEM

Kurz na míru

Základní info

Anotace kurzu: 

Syndrom vyhoření charakterizuje psychické i fyzické vyčerpání, které je důsledkem dlouhodobého stresu. Nejvíce se vyskytuje u profesí, jejichž obsahem je práce nebo alespoň pravidelný kontakt s lidmi. Během kurzu se seznámíte s příznaky tohoto syndromu, možnostmi prevence a léčby, zjistíte, zda jste syndromem vyhoření ohroženi. Kurz vám ukáže nejen stinné a často podceňované stránky vaší profese, ale také je zasadí do zdánlivě nečekaných souvislostí. Absolvování kurzu vám nabízí možnost ‚být sám sobě psychologem‘, vyhnout se tak nepříjemnému onemocnění, které vás může na dlouhou dobu vyřadit z pracovního procesu i omezit v životě osobním.


Modul 1: Stres – působení na lidský organismus, zvládání zátěžových situací, chronická únava a její dopady na fungování jedince
Modul 2: Syndrom vyhoření – charakteristika, příznaky, rizikové profese, diagnostika
Modul 3: Prevence – základy psychohygieny, relaxace, organizace času, léčba
Modul 4: Kazuistiky, diskuze

 

Lektorem tohoto kurzu je lékař / psycholog v jedné osobě. Zaručujeme tak maximální možnou kvalitu školení a vypovídající zpětnou vazbu pro každého účastníka. Nejedná se pouze o teoretický trénink, důraz je kladen na řešení konkrétních problémů, se kterými se vyhořelí zaměstnanci potýkají. Součástí kurzu je také nácvik psychohygieny jako prevence syndromu vyhoření.

profil lektora: MUDr. Mgr. Vladana Skutilová

Vladana Skutilová je lékařkou, psycholožkou a psychoterapeutkou. Po celou dobu své profesní kariéry tedy pracuje s lidmi, jak individuálně, tak skupinově, přednáší studentům, má zkušenosti klinické i akademické, věnuje se medicíně i psychologii.  Právě tato kombinace jí umožňuje pohlížet na člověka jako na celek a identifikovat momenty, které často zůstávají skryty a komplikují život osobní i profesní. Výcvik v kognitivně behaviorální terapii jí umožňuje pomoci klientům efektivně zvládnout obtíže nácvikem a postupným upevněním žádoucího chování. Ve volném čase ráda čte a sleduje filmy. Je zapálenou cestovatelkou a studentkou cizích jazyků. 

SYNDROM VYHOŘENÍ a jak se mu bránit - s PSYCHOLOGEM

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.