Pilotní kurz pro nepiloty aneb, příručka života z pohledu pilota

Kurz na míru

Základní info

Také znáte nebo slýcháte? Nestíhám, je toho strašně moc, nemůžu se soustředit, pořád se něco mění, každou chvilku někdo vyrušuje, jsem z toho na prášky...

Možné řešení mě napadlo „za knyplem“  letadla. Když do rádia zahlásím  „Vstup na dráhu a vzlet“ , ustoupí myšlenkový ruch do pozadí a já se opravdu PLNĚ koncentruji jen na pilotáž. 

Aby pilot přežil, musí se soustředit vždy jen na tu nejdůležitější věc, pak na další nejdůležitější atd. V létání neexistuje druhý pokus. Je nezbytné, podávat vždy ten nejlepší možný výkon.  Proto má pilot  JEDNOZNAČNĚ stanovené priority činností – řídit letadlo, pak navigovat, pak komunikovat. 

Čas na komunikaci v éteru je omezen a rádiový přenos navíc zkresluje. Aby se snížila pravděpodobnost  chybné interpretace všemi účastníky leteckého provozu, používáme jasně daná a domluvená slovní spojení -  leteckou frazeologii.  Velmi známé „MAY DAY“ . Jednoduše a jednoznačně si říkám o maximálně možnou podporu všech zúčastněných.

Z naší praxe víme, že prosadit jednoduchost bývá hodně složité. Narážíme  na požadavky šéfa, zákazníků nebo úřadů. Jak tedy rozlišit, co OPRAVDU důležité je  a co se jen jako důležité tváří? Společně budeme hledat nástroje a metriky pro určování důležitosti.

Analogií mezi létáním a firmou jsme nalezli mnohem víc. Chceme je s Vámi sdílet. V kurzu se budeme zaobírat zejména těmito tématy:

  • najít, rozklíčovat a  pravým jménem pojmenovat nejdůležitější činnosti v našem životě
  • zmíněným činnostem určit jednoznačnou prioritu
  • pojmenovat jejich vzájemné vazby
  • k činnostem přiřadit správné lidi
  • vytvořit vlastí frazeologii
  • a jak naložit  s tím co jsme označili jako nedůležité?

Pokud se rádi smějete a nechcete aby vám uletěl život, těšíme se na společný selftuningový  výlet.

Pilotní kurz pro nepiloty aneb, příručka života z pohledu pilota

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je sedm a sedm ? Součet zapište číslicemi.