Efektivní práce mistra

Kurz na míru

Základní info

Cíl
Zvýšit účinnost stimulace podřízených a naučit technikám zlepšení organizace práce

Forma a metody
Vzhledem k tomu, že účastníci jsou linioví manažeři z praxe, byla zvolena kombinace distančního a prezenčního studia. Tato kombinace umožňuje úpravu času věnovaného studiu podle organizačních a časových možností každého účastníka. Studium je složeno z prezenční části, t.j. ze šesti dvoudenních soustředění každého bloku, a ze studia distančního, postaveného zvláště na práci se studijními materiály.

Distanční forma studia:
Účastníci obdrží studijní materiály k samostudiu na dobu 2 - 4 týdny. Studijní materiály jsou tvořeny distančními studijními texty a kontrolními otázkami. V rámci samostudia účastníci nastudují skripta a vyplní kontrolní otázky.

Prezenční forma studia:
Dvoudenní seminář následující po samostudiu, je postaven u skupiny liniových manažerů zejména na procvičování nastudované látky na případových studiích, řešení příkladů z praxe, použití manažerských her, simulačních cvičeních, práci se sebepoznávacími testy, využití videotechniky a další. Seminář poskytuje účastníkovi zpětnou vazbu na vypracované kontrolní otázky.

Obsah programu
Vedení lidí
Různé přístupy k vedení lidí. Předpoklady úspěšného vůdcovství. Volba vhodných stylů vedení. Jak dávat úkoly. Motivační působení úkolu. Zpětná vazba.

Efektivní komunikace
Základní komunikační model. Role účastníků komunikačního procesu. Šum v komunikaci,zpětná vazba. Verbální a neverbální komunikace. Základní používané formy komunikace. Důležité komunikační techniky. Způsoby řešení konfliktů.

Motivování a hodnocení výkonu
Jak nedemotivovat pracovníky. Jak motivovat různé typy lidí. Význam hodnocení. Zásady hodnotícího pohovoru. Chyby v hodnotícím pohovoru. Simulace pohovoru s různými typy lidí.

Pracovní právo
Obsah pojmu právní vědomí. Pracovněprávní vztahy. Vznik, změna a zánik pracovního poměru. Pracovní kázeň a pracovní řád. Pracovní doba, mzda. Odpovědnost za škodu zaměstnance i zaměstnavatele. Porovnání pracovního práva ČR a EU.

Týmová práce
Přínos týmové práce. Stádia vývoje týmů. Proč je týmová práce efektivní.Proč nemusí být týmová práce efektivní. Role jednotlivců v týmu. Zásady komunikace v týmu.Fungování týmů v organizaci.

Organizace práce a techniky řízení
Zásady vedení porady. Typy účastníků. Techniky řízení času. Naše interní hodiny. Proces změn. Bariéry změny. Přístup k řešení problémů.

Efektivní práce mistra

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.