Rekvalifikační kurz Ekonom podniku

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.
Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci. Nebo použijte poptávkový formulář.
  • Kurz na míru

  • ID akce:
    111804

Popis kurzu na míru Rekvalifikační kurz Ekonom podniku

Délka kurzu:
300 hodin

Charakteristika:
Intenzivní zdokonalovací kurz pro absolventy středních a vysokých škol, pracujících v odborných ekonomických útvarech, dále pro manažery středních a vrcholových stupňů.

Požadované znalosti:
U účastníků kurzu se předpokládají pouze základní ekonomické znalosti.

Osnova:
Postavení podniku v tržním hospodářství: Založení podniku, právní forma podniku, zakladatelský rozpočet. Útvarová a procesní organizace podniku. Okolí podniku. Výrobní činnost podniku. Dodavatelskoodběratelské smlouvy, obchodní zákoník. Sdružování podniků.
Podnikový marketing: Podstata marketingu, marketingové koncepce a strategie. Organizace marketingu v podniku, podnik a jeho okolí. Výzkum trhu, potřeby a poptávka, jejich vyhodnocení. Marketingový mix.
Personální řízení: Organizace personální práce. Plánování získávání, výběr a hodnocení pracovníků. Podnikové vzdělávání. Pracovní podmínky a sociální péče. Motivování a odměňování pracovníků.
Účetnictví jako nástroj řízení: Externí a interní uživatelé účetních informací. Práce s účetními výkazy. Předmět a obsah nákladového a manažerského účetnictví. Controlling. Hodnocení ekonomické a finanční situace firmy. Cash-flow. Metody vyhodnocování investic, leasing.
Finanční řízení firmy: Finanční strategie a rozhodování. Zásady daňové soustavy, daňové náklady a výnosy, časové rozlišení. Členění zdrojů. Kapitálová a majetková struktura firmy. Oceňování majetku. Zisk. Finanční analýza. Kapitálový trh. Kontrolní činnost.
Cenová politika: Výchozí pojmy. Stanovení ceny nového výrobku. Určení poptávky, zjišťování nákladů. Rozbor cen.
Investiční činnost podniku: Hodnocení efektivnosti investic. Určení jednorázových nákladů na investici. Odhad budoucích výnosů a rizik. Metody hodnocení investic. Vliv inflace na efektivnost investic.
Cíle podnikání a podnikové plány: Strategie podniku, základní pojmy, analýza silných a slabých stránek podniku. Cíle podniku a vazba na cenovou politiku. Výrobní činnost podniku. Roční finanční plán.
Zkouška pro získání Osvědčení o rekvalifikaci.