Interní auditor systémů managementu bezpečnosti potravin
Kontakt na dodavatele získáte po registraci
Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci. Nebo použijte poptávkový formulář.
-
Kurz na míru
- ID akce:1080829
Popis kurzu na míru Interní auditor systémů managementu bezpečnosti potravin
HACCP je zkratka anglického názvu „Hazard Analysis and Critical Control
Points“ (analýza nebezpečí a kritické kontrolní body). Jedná se o systém
sloužící k zajištění zdravotní nezávadnosti potravin a pokrmů během všech
činností, které souvisejí s výrobou, zpracováním, skladováním, manipulací,
přepravou a prodejem konečnému spotřebiteli.
Komu je školení určeno
• pro všechny zájemce, kteří si chtějí prohloubit znalosti týkající se
systému HACCP a jejich aplikace v praxi
• pro všechny zájemce, kteří potřebují informace k přechodu od normy
ISO 9001 na ISO 22000 a jejich vzájemné kompatibilitě
• pro zástupce organizací, kterým vzniká podle Vyhlášky č.147/1998 Sb.
(ve znění vyhlášek 196/2002 Sb. a 161/2004 Sb.) povinnost plánovat
a provádět interní audity systému HACCP
Obsah školení
• základní právní předpisy vztahující se k potravinám, základní principy
sytému HACCP
• termíny a definice v oblasti systému kritických bodů
• HACCP systém - požadavky z hlediska certifikace – Věstník Mze č.1/2001
Zásady GMP, GHP – požadavky na provozní prostředí
• norma ISO 22000
• praktické příklady a ukázky, nejčastější nedostatky v rámci certifikace
systémů managementu bezpečnosti potravin
• další standardy k zajištění bezpečnosti potravin v potravinářském
průmyslu – ISO 9001, BRC IFS, GMP
• auditování systémů managementu interními auditory dle normy ISO 19011
• základní pojmy, druhy auditů a jejich základní charakteristiky
• plánování, příprava a průběh interního auditu, činnosti při auditu
• požadavky na způsobilost interních auditorů – hodnocení auditorů,
psychologie auditu, diskuze
Co Vám školení přinese
Získáte znalosti potřebné pro zavádění a udržování systému kritických bodů
HACCP.
