Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

DPH při obchodu mezi členskými státy EU a s třetími zeměmi – pro začínající

Kurzem Vás provede Ing. Zdeněk Kuneš

Ing. Zdeněk Kuneš v letech 1993-1997 pracoval na finančním úřadě, z toho tři roky jako vedoucí kontrolního oddělení. Od r. 1997 do r. 2004 působil…

Základní info

Cíle kurzu

Na semináři získáte hlubší vhled do problematiky uplatňování daně z přidané hodnoty mezi členskými státy EU a s třetími zeměmi. Budete mít prostor pro diskuzi.

Určeno pro

Seminář je určen pro začínající daňové poradce, účetní, pracovníky ekonomických útvarů.

Obsah kurzu

Přemístění majetku, místo plnění při dodání zboží, místo plnění při prodeji zboží na dálku, místo plnění u poskytnutí služby – základní pravidlo § 9, stanovení místa plnění při poskytnutí služby vztahující se k nemovité věci, stanovení místa plnění při poskytnutí služby v ostatních případech, přeprava zboží v jednom členském státě, přeprava zboží mezi členskými státy, pořízení zboží z jiného členského státu – stanovení místa plnění, povinnost přiznat daň, nárok na odpočet daně, daňové doklady, třístranný obchod, obchodování se zbožím prostřednictvím „konsignačního“ skladu, obchodování s novými dopravními prostředky v EU, povinnost přiznat daň při přijetí služby od neusazené osoby, poskytnutí služby s místem plnění mimo tuzemsko, dovoz zboží – stanovení základu daně, daňové doklady, poskytnutí přepravy zboží u dovozu a vývozu zboží, osvobození od daně, vývoz zboží – daňový doklad, prokazování vývozu zboží, dodání zboží do jiného členského státu – daňový doklad, prokazování přepravy zboží – nařízení Rady 282/2011, návrh změn při dodání zboží do jiného členského státu, zvláštní režim jednoho správního místa – režim EU – prodej zboží na dálku, poskytnutí služby pro osobu nepovinnou k dani s místem plnění v jiném členském státě.

Poznámka

Seminář je součástí cyklu „Komplexní průvodce DPH“. Obsahem semináře je ucelené téma, lze jej proto absolvovat i samostatně.

Samozřejmostí je občerstvení, podkladové materiály a osvědčení o absolvování pro každého účastníka.

DPH při obchodu mezi členskými státy EU a s třetími zeměmi – pro začínající

Vybraný termín:

12.7.2022  Praha Upřesnující informace k termínu

Cena

Termíny kurzu

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je sedm a sedm ? Součet zapište číslicemi.