ELEKTROTECHNIKA 26-41- M/01

Základní info

Žáci jsou přijímáni na obor Elektrotechnika. Na přihlášku lze nezávazně napsat slaboproudý nebo silnoproudý směr, případně konkrétní zaměření. V prvních dvou letech získají žáci široké všeobecné základy oboru. Ve třetím ročníku se žáci rozdělí na slaboproudý a silnoproudý směr a jsou jim nabídnuty profilační předměty jednotlivých zaměření. Jednotlivé směry a zaměření budou otevřeny podle provozních možností školy. Kritériem pro výběr bude prospěch během studia.

Na tomto oboru se vyučuje od 1. ročníku jeden cizí jazyk - anglický nebo německý - v návaznosti na učivo základní školy.

Slaboproudý směr

Na základě poznání profilačních předmětů ve 3. ročníku a podle svého zájmu pak žáci ve 4. ročníku volí jedno z následujících zaměření:

Automatizační technika - systémy automatizované výroby, řízení strojů a výrobních linek. Zaměření má velmi blízko k výpočetní technice, ale je obohaceno též prvky výkonové elektroniky.

Telekomunikace - přenos informací v telefonních, datových, radiových a televizních sítích. S postupnou digitalizací všech typů přenosů má toto zaměření stále blíže k výpočetní technice.

Výpočetní technika - malé počítače především třídy PC, provoz přídavných zařízení, počítačové sítě.

Zabezpečovací systémy - zabezpečovací a protipožární elektronické systémy budov a objektů.

Silnoproudý směr

Hlavními odbornými předměty silnoproudého směru jsou Elektroenergetika, Elektrické stroje a přístroje a Průmyslová elektronika a pohony. V nich si žáci osvojí základy navrhování elektrických instalací provedených klasickým způsobem, ale i nejnovějšími inteligentními systémy s maximálním využitím informačních technologií. Získají přehled o způsobech výroby a rozvodu elektrické energie, seznámí se s principy, konstrukcí a vlastnostmi elektrických strojů a přístrojů. Ověří si vlastnosti elektrických pohonů využívajících moderní prvky výkonové elektroniky. Výuka hlavních odborných předmětů je doplněna exkurzemi, tématicky zaměřenými přednáškami a návštěvami specializovaných výstav.

V minulém školním roce jsme přijímali na tento obor do studijního průměru 2,20.

ELEKTROTECHNIKA 26-41- M/01

Vybraný termín:

 Plzeňský kraj

Cena

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je čtyři a osm ? Součet zapište číslicemi.