EduCity.cz již brzy v novém designu!
Prohlédněte si nový vzhled EduCity.cz ještě před jeho oficiálním spuštěním!

Ochrana osobních údajů ve zdravotnictví

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.
Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci. Nebo použijte poptávkový formulář.
  • Akce

  • Typ akce:
    kurz
  • Vedeno v jazyce:
    česky
  • ID akce:
    3881445
  • Místo konání

  • Region:
    Středočeský kraj
  • Adresa:
    Nad Šafranicí 574, 27601 Mělník
  • Termín

  • Termín zahájení:
    28.5.2020
  • Termín ukončení:
    28.5.2020
  • Počet vyučovaných hodin:
    4
  • Cena *

  • Cena:
    2100 Kč
  • Popis ceny:

Popis kurzu Ochrana osobních údajů ve zdravotnictví

Kurz je určen pro zástupce správců a zpracovatelů osobních údajů a dále pro všechny pracovníky, kteří přicházející do styku s osobními údaji pacientů a jejich blízkých, případně potřebují prohloubit znalosti v oblasti ochrany a zpracování osobních údajů ve zdravotnictví.

Základem je výklad požadavků NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů), dále jen „GDPR“, a adaptačního zákona č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů v oblasti osobních údajů pacientů a jejich blízkých. Dále seznámení se stanovisky Úřadu pro ochranu osobních údajů, praktickými zkušenostmi a minimálními požadavky pro prokázání souladu s GDPR.

Cílem je pochopit proces zabezpečení osobních údajů, se zaměřením na důležité oblasti v souvislosti se zdravotnictvím a naučit se pracovat s osobními údaji.

 

Program školení:

  • GDPR a zákon č. 110/2019 Sb. – úvod, základní pojmy
  • Zákonnost zpracování osobních údajů ve zdravotnictví
  • Postavení správce a zpracovatele ve zdravotnictví
  • Povinnosti správce a zpracovatele v rámci zpracování osobních údajů ve zdravotnictví
  • Posílení práv pacientů a jejich blízkých
  • Prokázání souladu s GDPR a zákonem č. 110/2019 Sb. – minimální požadavky ve zdravotnictví
  • Praktické zkušenosti a stanoviska Úřadu pro ochranu osobních údajů ve zdravotnictví

 

Po absolvování kurzu účastník obdrží Osvědčení o absolvování kurzu.

Ceny jsou uvedeny bez DPH včetně studijních materiálů.

Podmínkou kurzu je účast minimálně 3 uchazečů. Po domluvě lze provést individuální školení, cena školení po domluvě s vedením.