Kurz výroby vinutých perlí

Kurzem Vás provede Dana Augustová

Dana Augustová předává ostatním lidem tradiční řemeslo výroby skleněných vinutých perlí už více než 14 let. Již sedmým rokem provozuje profesionálně…

Základní info

V kurzu výroby vinutých perlí vás lektorka Dana Augustová naučí vyrábět a zdobit vinuté skleněné perle. Seznámí vás s pravidly, která budete potřebovat znát o skle, abyste se mohli vydat na svou vlastní cestu tvorby. Ukáže vám také pár tipů do začátku, na kterých si můžete procvičovat svou zručnost.

Dozvíte se vše, co potřebujete k výrobě vinutých skleněných perlí na vzduchovém sklářském hořáku (po staru kahanu), jenž v Čechách přetrval do dneška. Vinutá perle je z ručně navíjeného horkého skla a je považována za jeden z nejdražších skleněných korálků.

V kurzu se naučíte:

  • jak vyrábět vinuté skleněné perle
  • jak vytahovat skleněné nitě a nitě z aventurínu
  • jak tvarovat skleněné perle
  • jak zdobit perle skleněnou nití
  • jak vyrábět perle ve tvaru srdíčka, čtyřlístku nebo válečku
  • jak vyrábět skleněné prsteny
  • jak si připravit mandrely - tyčky, na které se sklo navíjí

V kurzu se naučíte vyrábět tečkované perle, ježky, vinuté perle s bublinkami třemi různými způsoby, perle ve tvaru válečku, srdíčka nebo čtyřlístku, celoskleněné prsteny a také roztomilého malého sněhuláka. V posledním díle vás lektorka naučí uvázat posuvný uzel k připevnění vinutky na šňůrku.

U dílu s názvem „Zdobení perlí skleněnou nití" si můžete vytisknout přílohy, které pro vás lektorka připravila. Najdete v nich informace o tom, kde můžete pomůcky a materiály pro vinutí perlí nakoupit a také informace o bezpečnosti při práci s plynovým hořákem.



Prohlédnout kurz >>>

Kurz výroby vinutých perlí

Vybraný termín:

 ONLINE

Cena
3 025 Kč + 21% DPH

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je tři a sedm ? Součet zapište číslicemi.