Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

Příprava teplých pokrmů

Základní info

Rekvalifikační kurz na kuchaře - příprava teplých pokrmů

Kurz příprava teplých pokrmů 36 hodin teoretické výuky a 114 hodin odborné praxe

Číslo akreditace: MSMT-1572/2022-2

Popis kurzu:  V rekvalifikačním kurzu Přípravy teplých pokrmů získáte veškeré teoretické i praktické dovednosti pro práci na pozici kuchař teplé kuchyně. Kurz je zakončen zkouškou před autorizovanou osobou, po jejím složení získáte Osvědčení o získání profesní kvalifikace. Obsahem kurzu jsou veškeré kompetence a dovednosti vyplývající z aktuálně platného kvalifikačního standardu profesní kvalifikace. Kurz zahrnuje 36 hodin teoretické výuky a 114 hodin odborné praxe. 

Mimo rekvalifikační kurz přípravy teplých pokrmů pořádáme také rekvalifikační kurzy Příprava pokrmů studené kuchyněPříprava minutek. Při zkušenostech z praxe lze absolvovat také pouze jednotlivé samostatné zkoušky před autorizovanou osobou k ověření odborné způsobilosti - Kuchař/kuchařka studené kuchyněKuchař/kuchařka teplých pokrmůKuchař/kuchařka minutkových pokrmů

Co mi kurz přinese:

Po ukončení kurzu absolvent má veškeré kompetence a dovednosti vyplývající z aktuálně platného hodnotícího standardu profesní kvalifikace.

Délka: Kurz zahrnuje 36 hodin teoretické výuky a 114 hodin odborné praxe.

Forma studia: Prezenční

Způsob ukončení studia: Závěrečná zkouška před autorizovanou osobou v rozsahu 5 – 7 hodin

Komu je kurz určený:

  • Fyzické osobě splňující vstupní předpoklady

Vstupní předpoklady: nižší než ukončené střední vzdělání, min. 16 let, zdravotní průkaz pro práci v potravinářství

Program nebo obsah:

  • Poučení o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci
  • Volba postupu práce, potřebných surovin a zařízení pro přípravu pokrmů
  • Přejímka potravinářských surovin
  • Sestavení jídelního lístku a sledu pokrmů
  • Příprava surovin pro výrobu jídel
  • Úprava jatečního masa, drůbeže, ryb a zvěřiny pro kuchyňské zpracování
  • Příprava teplých pokrmů podle receptur
  • Charakteristika dietního stravování
  • Zpracování a úprava polotovarů
  • Příprava a pečení moučníků
  • Příprava teplých nápojů
  • Regenerace pokrmů
  • Nakládání s inventářem
  • Skladování potravinářských surovin
  • Obsluha technologických zařízení v provozu
  • Organizování práce v gastronomickém provozu
  • Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech a dodržování hygienických předpisů

 

Vámi zvolený rekvalifikační kurz Vám může uhradit i úřad práce.

Více informací najdete v článku na našem blogu - Rekvalifikace hrazená z úřadu práce. 

Nevíte si rady s vyplněním formuláře nebo nevíte, jak postupovat? Napište nám na email info@bfz.cz , rádi vám pomůžeme. 

 

Letáček ke kurzu ke stažení v PDF .  

 

 

Příprava teplých pokrmů

Vybraný termín:

23.1.2023 –  23.2.2023  Plzeň

Cena
13 800 Kč + 0% DPH

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je jedna a devět ? Součet zapište číslicemi.