Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

Velká novela zákona o evidenci skutečných majitelů (účinná od 1. října 2022) - další milník v permanentní reformě evidence

Kurzem Vás provede JUDr. Petr Čech,Ph.D., LL.M. - odborný asistent na katedře obchodního práva Právnické fakulty UK, spolupracovník advokátní kanceláře Glatzová & Co. a lektor Justiční akademie. Za významný přínos k rozvoji obchodního práva mu byla v roce 2021 Jednotou českých právníků udělena stříbrná medaile profesora Randy.

Kurzem Vás provede JUDr. Petr Šuk - místopředseda Nejvyššího soudu ČR, specializuje se na agendu obchodních korporací, člen Evropské soudní sítě pro občanské a obchodní věci, lektor Justiční akademie, spoluautor komentářů zákona o obchodních korporacích, zákona o mezinárodním právu soukromém a občanského soudního řádu. V letošním roce získal titul Právník roku v oblasti občanského práva.

Základní info

Seminář se zaměří zejména na následující otázky dotčené novelou:
* kontext, důvody a pozadí novely
* změny v okruhu evidujících osob (bez skutečného majitele) – materiálně i procesně
* legální vymezení skutečného majitele (materiální, formální vs. náhradní definice) – s důrazem na obchodní korporace
* změny v automatickém průpisu skutečností zapsaných do veřejného rejstříku / evidence u jiných osob
* přechodná ustanovení k novele (do kdy zapsat nové skutečnosti požadované novelou a odkdy se prosadí sankce za porušení této povinnosti)
* další relevantní změny

Velká novela zákona o evidenci skutečných majitelů (účinná od 1. října 2022) - další milník v permanentní reformě evidence

Vybraný termín:

29.8.2022  Praha Upřesnující informace k termínu

Cena
2 471 Kč + 21% DPH

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je deset a tři ? Součet zapište číslicemi.