Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální.

SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ NA ÚSEKU STAVEBNÍHO ZÁKONA

kurz

Základní info

SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ NA ÚSEKU STAVEBNÍHO ZÁKONA (územní řízení, stavební řízení, kolaudační řízení, řízení o odstraňování staveb - informace o aktuálním vývoji rekodifikace stavebního práva).

Cílem semináře je seznámit jeho účastníky s vybranými otázkami jednotlivých druhů správních řízení na úseku stavebního práva. Primárním cílem je snaha objasnit a vysvětlit základní pojmy a instituty správního řízení, územního a stavebního řízení, včetně dalších činností stavebních úřadů dle stavebního zákona ve vztahu k povolování staveb, jejich kolaudacím a povolováním odstraňování staveb. Účastníkům semináře budou vysvětleny a prezentovány formy aplikace správního řádu na řízení vedená dle stavebního zákona a jejich specifika. Seminář bude zaměřen na vymezení územního řízení, jednotlivých typů územních rozhodnutí, dále na stavební řízení o povolení stavby, včetně vymezení typů staveb, které lze realizovat na základě ohlášení, činnosti stavebního úřadu v rámci ohlašování staveb, budou zmíněny i možnosti povolování užívání staveb, odstraňování staveb.
Účastníci budou informování o aktuálním vývoji rekodifikace veřejného stavebního práva v oblasti povolování staveb.
Program semináře: Správní řízení obecně – obecné principy a zásady. Definice a základní pojmy na úseku stavebního zákona a správního řádu. Dotčené orgány veřejné správy a rozhodnutí podmíněná závazným stanoviskem. Územní řízení a rozhodnutí (účastníci řízení, doručování písemností, lhůty, rozhodnutí). Stavební řízení a jeho zásady (ohlašování staveb, povolování staveb). Kolaudace. Řízení o odstranění stavby - povolení a nařízení odstranění stavby. Bude prezentován vývoj legislativy dané problematiky k datu konání semináře. Informace o aktuálním vývoji rekodifikace stavebního práva. Dotazy.

+ Informace o nových procesech dle nově přijatého stavebního zákona.

SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ NA ÚSEKU STAVEBNÍHO ZÁKONA

Vybraný termín:

16.9.2021  Jihomoravský kraj Upřesnující informace k termínu

Cena

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.