Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální.

Obaly a obalové materiály v potravinářském průmyslu

kurz

Základní info

Grafické modulové schéma v oblasti potravin naleznete 

zde.

Komu je kurz určen?

Pracovníkům potravinářských podniků a výrobcům obalů (obaly určené zejména pro přímý kontakt s potravinami). Vhodné zejména pro pracovníky zodpovědné za kvalitu, hygienu a vývoj, vedoucí a členy týmu HACCP.

Co Vám kurz přinese?

  • Aktualizaci legislativních požadavků, trendů a požadavků standardů a norem (IFS a BRC, ČSN EN 15593) pro materiály přicházející do kontaktu s potravinami a potravinářskými surovinami.
  • Identifikaci aktuálních požadavků pro výrobce potravin a pro výrobce primárních obalů.
  • Identifikaci nejčastějších neshod zjišťovaných při auditech výrobních závodů (potraviny a obaly).

Požadavky na vzdělání a praxi:

Vysokoškolské vzdělání - potravinářského, veterinárního, medicínského nebo hygienického směru, doporučená praxe v potravinářské výrobě nebo výrobě obalových materiálů určených pro přímý kontakt s potravinami, resp. potravinovými surovinami, minimálně 2 roky, nebo SŠ vzdělání potravinářského, veterinárního, medicínského nebo hygienického směru, doporučená praxe v oboru 4 roky.

Povinné předchozí absolvování kurzů:

Není požadováno.

Obsah kurzu:

  • Legislativní požadavky na materiály přicházející do kontaktu s potravinami (EU, ČR), prohlášení o shodě, migrační testy
  • Požadavky ČSN EN 15593 Obaly- management hygieny ve výrobě obalů pro potraviny
  • Požadavky BRC (Global Standard pro obalové materiály; (Issue 4))
  • Požadavky BRC a IFS pro výrobce potravin ve vztahu k obalovým materiálům
  • Praktické příklady nejčastějších neshod z auditů výrobců obalů a výrobců potravin

Doba trvání kurzu:

1 den

Odborný garant:

Dr. Ing. Leona Petrová

Metody výuky:

Výklad, případové studie.

Forma ukončení:

Účastník při splnění 80 % docházky a úspěšném zvládnutí závěrečného testu obdrží osvědčení o absolvování kurzu.

Doporučení:

Kurz je doporučen držitelům personálních certifikátů k recertifikaci.

Bližší informace:

Jana Kvapilová, tel.: +420 221 082 231

kvapilova@csq.cz

Obaly a obalové materiály v potravinářském průmyslu

Vybraný termín:

3.6.2020  Praha

Cena

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.