Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

Zásady osobní, provozní hygieny – správná praxe v potravinářských provozech

Kurzem Vás provede Ing. Lucie Janotová Ph.D.

Základní info

Cíle kurzu

Cílem semináře je shrnout podstatné znalosti v oblasti hygieny a připomenout či doplnit, co vše by měli pracovníci vědět a dodržovat, přičemž bude kladen důraz na příklady z praxe.


Budou vysvětleny či připomenuty požadavky na pracovníky pracující v potravinářství, zásady hygieny, zásady správné výrobní a hygienické praxe při manipulaci s potravinami, základní informace o činitelích, kteří mohou způsobit onemocnění z potravin a o tom jak onemocněním předcházet.


Získané informace mohou posloužit jako podklad pro školení pracovníků prováděná vlastními silami.

Určeno pro

Seminář je určen všem, kteří se chtějí o požadavcích hygienického minima dozvědět více, ale i těm, kteří si chtějí danou problematiku osvěžit nebo zopakovat.

Seminář je určen pro provozovatele i pracovníky stravovacích provozů (nebude řešena specifická problematika výrobců a prodejců potravin).

Obsah kurzu

• bezpečnost potravin (základní pojmy, platná legislativa a požadavky),

• smysl správné hygieny, obecné zásady bezpečné manipulace s potravinami a pokrmy,

• požadavky na pracovníky pracující ve stravovacích provozech (zdravotní stav, znalosti a školení, osobní hygiena),

• nebezpečí z potravin (biologická, fyzikální a chemická; jaké potraviny jsou rizikové),

• onemocnění z potravin a jak jim předcházet (prevence kontaminace potravin mikroorganismy, cizími předměty, chemikáliemi; podmínky rozmnožování mikroorganismů),

• správná výrobní praxe (zásady bezpečné manipulace při přípravě pokrmů – příjem, skladování, příprava, výdej; teplotní řetězec; alergeny; akrylamid),

• správná hygienická praxe (sanitace, zásady ochrany provozu proti škůdcům, odpady),

• konkrétní příklady nedostatků z praxe.


Odpovědi na dotazy.

Poznámka

Samozřejmostí je občerstvení, podkladové materiály a osvědčení o absolvování pro každého účastníka.

Zásady osobní, provozní hygieny – správná praxe v potravinářských provozech

Vybraný termín:

25.10.2021  Praha Upřesnující informace k termínu

Cena

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je jedna a šest ? Součet zapište číslicemi.