Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální.

Řízení alergenů v potravinářském průmyslu

kurz

Základní info

Grafické modulové schéma v oblasti potravin naleznete 

zde.

Komu je kurz určen?

Pracovníci potravinářských podniků a výrobců obalů (obaly určené zejména pro přímý kontakt s potravinami). Vhodné zejména pro pracovníky zodpovědné za kvalitu, hygienu a vývoj, vedoucí a členy týmu HACCP.

Co Vám kurz přinese?

Aktualizace legislativních požadavků, trendů a požadavků IFS a BRC pro řízení alergenních rizik v potravinářském průmyslu. Aktuální přístupy k analýze, řízení a komunikace rizik. Identifikace principů k odstranění rizika křížové kontaminace potravin alergeny.

Požadavky na vzdělání a praxi:

Vysokoškolské vzdělání - potravinářského, veterinárního, medicínského nebo hygienického směru, doporučená praxe v oboru minimálně 2 roky, nebo SŠ vzdělání potravinářského, veterinárního, medicínského nebo hygienického směru, doporučená praxe v oboru 4 roky.

Vzdělání v oblasti výroby potravin, kvality, hygieny, HACCP. Praxe v potravinářské výrobě, resp. výrobě obalových materiálů určených pro přímý kontakt s potravinami, resp. potravinovými surovinami.

Povinné předchozí absolvování kurzů:

Není požadováno.

Obsah kurzu:

  • Potravinové alergie, symptomy a dopady na potravinářský průmysl
  • Vliv zpracování potraviny na alergenicitu
  • Legislativní požadavky týkající se alergenů, značení
  • Zdroje alergenů, identifikace a hodnocení rizik pomocí analýzy nebezpečí
  • Kontaminace a značení výrobků
  • Požadavky IFS a Global Standard (BRC) ve vztahu k alergenům
  • Příklady návodů na řízení alergenů a informování spotřebitelů (FSA, VITAL)

Doba trvání kurzu:

1 den

Odborný garant:

Dr. Ing. Leona Petrová

Metody výuky:

Výklad, případové studie.

Forma ukončení:

Účastník při splnění 80 % docházky obdrží osvědčení o absolvování kurzu.

Doporučení:

Kurz je doporučen držitelům personálních certifikátů k recertifikaci.

Bližší informace:

Jana Kvapilová, tel.: +420 221 082 231

kvapilova@csq.cz

Řízení alergenů v potravinářském průmyslu

Vybraný termín:

28.4.2021  Praha

Cena

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.