Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

Implementing Automation for Cisco Enterprise Solutions

Základní info

Cíle kurzu

- ENAUI je školení zaměřené na automatizaci a programování podnikových sítí postavených na Cisco technologiích. Poskytuje vhled do problematiky a technologií využívaných pro programovatelnost sítí a následně navazuje využitím těchto znalostí při práci s konkrétními platformami a zařízeními. Školení popisuje veškeré možnosti automatizace, a to jak s využitím proprietárních Cisco SDN technologií (DNA, SD-WAN a Meraki), tak s využitím open-source nastrojů jako Ansible, Git, Netmiko, NAPALM, Postman a Python a dává tak studentům možnost volby použitého nástroje dle vhodnosti pro konkrétní scénáře. Kromě těchto nástrojů a jejich využití v praxi se studenti obeznámí i s technologiemi, které tyto nástroje využívají, jako např. JSON, XML, RESTCONF, YANG, NETCONF, gRPC a podobně.

Obsah kurzu

Základy programování a automatizace počítačových sítí.- Git- Python- Netmiko- AnsibleAPI a protokoly pro automatizaci.- REST API- JSON- XML- YANG- PostmanSpráva konfigurací pomoci Python a Ansible.- Použití Ansible a Python pro konfiguraci a sběr dat ze zařízení.Implementace programability "on-box" a automatizace Cisco IOS XE.- Python v IOS XE- Guestshell- EEMImplementace telemetrie založené na modelech.- Možnosti konfigurace streamovací telemetrie- NETCONF, gRPCDay-0 operace (zero-day provisioning) s IOS XE.- iPXE- ZTP- PNPProgramovatelnost Cisco DNA Center.- DNAC API- Python knihovny pro práci s DNACProgramovatelnost Cisco SD-WAN.- SD-WAN API- Automatizace SD-WAN s využitím Python a AnsibleProgramovatelnost Cisco Meraki.- Meraki APIObsah praktických cvičení:- Automatizace použitím knihovny Netmiko.- Využití nástroje Postman pro práci s REST API.- Automatizace konfigurací nástrojem Ansible.- Automatizace konfigurací nástrojem NAPALM.- "On-box" programovatelnost IOS XE.- Python v IOS XE.

Předpoklady

- Základní zkušenosti s programováním.- Základní vědomosti o virtualzaci.- Zkušenosti s OS Linux (SSH, bash apod.).- Znalost počítačových sítí na úrovni CCNP.- Základní znalost produktů Cisco DNA, Cisco Meraki a Cisco SD-WAN.- Základní zkušenosti s programováním.- Základní vědomosti o virtualzaci.- Zkušenosti s OS Linux (SSH, bash apod.).- Znalost počítačových sítí na úrovni CCNP.- Základní znalost produktů Cisco DNA, Cisco Meraki a Cisco SD-WAN.

Implementing Automation for Cisco Enterprise Solutions

Vybraný termín:

 Bratislavský kraj

Cena

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je devět a šest ? Součet zapište číslicemi.