Farmářem na zkoušku

Základní info

Program na ekologicky zaměřené farmě zapojí účastníky do běžného chodu rodinné farmy, kde se setkají s živými zvířaty a budou mít možnost vyzkoušet si dojení a kydání, krmení a běžnou údržbu hospodářských zvířat (slepice, husy, koroptve, krávy a kozy). V místní sýrárně může každý objevit tajemství sýrařského umění a v minikurzu si svůj sýr vyrobit.

Kromě ochutnávky sýrů a dopoledního malého občerstvení, je zajištěn oběd v místní farmářské restauraci z výhradně lokálních produktů a produktů přímo z farmy v biokvalitě.

Během dne bude také probíhat workshop zpracování kůže, kde si každý může vytvořit kožený výrobek jako například náramek či přívěšek. Program bude obohacen o seminář, jak si vyrobit vlastní bylinkové mýdlo.

V případě zájmu, můžeme uspořádat zábavnou dražbu vlastních výrobků, kde se účastníci nejen pobaví, ale přispějí na dobročinné účely. Zisk poputuje do nevládní nezisková organizace Přátelé přírody, na podporu obnovení krajiny a výsadby nových stromů. Certifikát s celkovou částkou bude předán organizaci a o investici bude firma informována. Výtěžek může získat i vámi vybraná nezisková organizace.

Akce zahrnuje:

 

  • Prohlídka farmy a aktivity spojené s chodem farmy
  • Občerstvení ve formě svačiny a oběda (včetně pitné vody) - nápoje nejsou zahrnuty v ceně
  • Prohlídka sýrárny spojená s ochutnávkou
  • Organizace na místě a rozdělení do skupin

 

Možnost zajištění autobusové dopravy z Prahy (není zahrnuto v ceně balíčku).

 

Časový rámec:

Celá akce trvá 5 hodiny.

 

Kde je možné aktivitu provozovat:

Na farmě vzdálené 35 minut od Prahy.

 

V jakém období je aktivita dostupná:

Akci lze uspořádat celoročně a dle počasí nejlépe ve venkovním prostředí. Při nepříznivém počasí v kombinaci s vnitřními prostory.

 

Počet osob:

Od 25 osob do 100 osob.

Farmářem na zkoušku

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je tři a pět ? Součet zapište číslicemi.