Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

Problematické pasáže mezd v řešených příkladech

Tomáš Smutný

Kurzem Vás provede Tomáš Smutný

Je předním odborníkem v oblasti mezd a související legislativy – tato problematika je pro něj více než koníčkem, intenzivně se jí věnuje přes 13 let.

Základní info

Nejste si jisti správnými postupy v komplikovaných pasáží mezd? Máte správně řešeny „přesčasy“ u vašich zaměstnanců? Stalo se vám, že jste někdy zapříčinili špatné zpracování mezd? Výše uvedené i řada dalších věcí je součástí tohoto velmi nabitého školení.

CO VÁM ŠKOLENÍ PŘINESE A KOMU JEJ DOPORUČUJEME?

Školení je orientované na komplikované pasáže mezd, na něž je v praxi cílena spousta dotazů účetních a současně se jedná o části, kde se děje v praxi hodně chyb. Právě chyby, a hlavně jejich řešení, jsou další zásadní částí tohoto školení. Je určeno zejména pro pokročilé mzdové účetní a personalisty.

PROGRAM ŠKOLENÍ

• Práce přesčas (Kdy se jedná o práci přesčas a jaké jsou limity práce přesčas. Práce přesčas u vedoucích zaměstnanců, je-li mzda sjednána včetně práce přesčas. Vliv na výpočet průměrného výdělku, náhradní volno za práci přesčas. Mzda s přihlédnutím k případné práci přesčas, její konstrukce, výhody a nevýhody.)
• Svátek (Zaměstnanec jde či nejde do práce v den svátku – nerovnoměrně a rovnoměrně rozvržená pracovní doba. Náhradní volno za svátek, práce přesčas v den svátku. Práce přesčas v den svátku, který připadl na sobotu či neděli.)
• Dovolená a její určení (Krácení dovolené, převody zůstatků dovolené, přeplatky na dovolené a srážky bez souhlasu zaměstnance. Přeplatek na dovolené a jeho řešení.)
• Odvod zdravotního pojištění, dočasná PN a odvod pojistného, minimální vyměřovací základ
• Souběh zaměstnání a OSVČ (hlavní a vedlejší)
• Chybné zdanění příjmu zaměstnance vinou zaměstnavatele a vinou poplatníka
• Špatně vyplacená mzda a její oprava – dohoda o srážce ze mzdy
• Nesprávně sražené pojistné na ZP a SZ a provedení opravy
• Mínusová mzda vs. mínusový zdanitelný příjem
• Doplatky mezd po ukončení zaměstnání – neplatnost – vliv na odvod pojistného a „Prohlášení poplatníka“
• Další složitosti ve mzdové účtárně (Správný postup při výpočtu průměrného výdělku a jeho použití. Postup při výpočtu srážek ze mzdy, při dočasné pracovní neschopnosti a PPM.)

Poznámka lektora
Ve své praxi člověk neustále naráží na některé části mzdové agendy, které díky své komplikovanosti, vyvolávají neustálé dotazy mzdových účetních. Pokud jde například o řešení „přesčasů“ a „svátků“ není se opravdu čemu divit. Významnou součástí školení je rovněž orientace na opravy chyb mzdové agendy, které se čas od času objeví, a je dobré vědět, jak s nimi v praxi správně v naložit.

Problematické pasáže mezd v řešených příkladech

Vybraný termín:

30.3.2021  Praha
09:00 – 15:00 hod.

Cena
2 390 Kč + 21% DPH

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je pět a šest ? Součet zapište číslicemi.