Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

Příprava pokrmů studené kuchyně

Základní info

Příprava pokrmů studené kuchyně, 100 hodin

Číslo akreditace: MSMT-37605/2018-1/499 Popis kurzu: Kurz je určen pro pracovníky v gastronomickém provozu a fyzické osoby splňující níže uvedené vstupní předpoklady, pro které je příprava pokrmů koníčkem nebo dalším krokem pro zdokonalení ve své profesi. Obsahem kurzu jsou veškeré kompetence a dovednosti vyplývající z aktuálně platného kvalifikačního standardu profesní kvalifikace, které po ukončení kurzu absolventi získají. Naučíte se navrhnout a zvolit vhodné studené pokrmy pro danou příležitost, zvolit pro ně vhodné suroviny i technologický postup. Budete umět připravit a esteticky upravit různé studené pokrmy pro běžné i slavnostní příležitosti. Osvojíte si i nové trendy z této oblasti. Co mi kurz přinese:
  • Naučíte se zvolit postup práce, potřebné suroviny a zařízení pro přípravu pokrmů.
  • Budete umět připravit suroviny pro výrobu jídel.
  • Naučíte se připravit produkty běžné studené kuchyně.
  • Budete umět zpracovat a upravovat polotovary.
  • Naučíte se nakládat s inventářem.
  • Osvojíte si formy skladování potravin a nápojů podle hygienických předpisů.
  • Naučíte se obsluhovat technologická zařízení v provozu.
  • Budete mít veškeré kompetence a dovednosti vyplývající z aktuálně platného hodnotícího standardu profesní kvalifikace.
Délka: 24 hodin teoretické výuky a 76 hodin odborné praxe. Forma studia: prezenční Způsob ukončení studia: Závěrečná zkouška před autorizovanou osobou v rozsahu 5 - 7 hodin Komu je kurz určený:
  • Fyzickým osobám splňující vstupní předpoklady
  • Pracovníkům v gastronomickém provozu
  • Pro všechny, pro něž je příprava pokrmů koníčkem nebo dalším krokem ve své profesi
Vstupní předpoklady: nižší než ukončené střední vzdělání, minimální věk 16 let, zdravotní průkaz pro práci v potravinářství Program nebo obsah:
  • Poučení o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci
  • Volba postupu práce, potřebných surovin a zařízení pro přípravu pokrmů
  • Přejímka potravinářských surovin
  • Příprava surovin pro výrobu jídel
  • Příprav produktů běžné studené kuchyně
  • Příprava a estetická úprava studených pokrmů pro slavnostní příležitosti
  • Zpracování a úprava polotovarů
  • Nakládání s inventářem
  • Skladování potravinářských surovin
  • Obsluha technologických zařízení v provozu
  • Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech a dodržování hygienických předpisů
  • Organizování práce v gastronomickém provozu

Příprava pokrmů studené kuchyně

Vybraný termín:

4.5.2020 –  2.6.2020  Teplice

Cena
8 200 Kč + 0% DPH

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je jedna a jedna ? Součet zapište číslicemi.