Business analýza dle BABOK V3

Kurz na míru

Základní info

Osnova kurzu vychází z aktuální 3. verze mezinárodního standardu BABOK® (Business Analysis Body of Knowledge), který publikuje a rozvíjí International Institute of Business Analysis (www.theiiba.org).

Právě tato verze představuje v historii standardu BABOK® nejucelenější a nejpropracovanější pojetí disciplíny business analýzy a reflektuje postupy a techniky aktuálně používané v praxi.

Kurz představuje kontext business analýzy, popisuje jednotlivé znalostní oblasti, které tvoří jádro standardu a obsahují úkoly, reprezentující smysluplné elementy práce business analytiků.

Samostatná kapitola kurzu je věnována perspektivám, novince v tomto vydání standardu. Perspektivy upozorňují na specifika práce business analytiků, pokud probíhá  těchto dílčích oblastech. Největší pozornost kurz věnuje perspektivě Agile, popisující  agilní přístup k vývoji softwaru.

Intenzívní kurz kromě výkladu teorie obsahuje sadu příkladů, na kterých si posluchači formou případových studií vyzkouší některé klíčové techniky business analýzy.

Kurz je určen pro

  • analytiky, konzultanty, manažery IT, vedoucí projektů,
  • zástupce business uživatelů zodpovědné za komunikaci s IT, kteří si chtějí doplnit či utřídit znalosti potřebné pro efektivní práci s požadavky v kontextu jejich business prostředí.

Business analýza dle BABOK V3

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je pět a sedm ? Součet zapište číslicemi.