Barista - kurz o kávě a její přípravě se základy Latte Art

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.
Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci. Nebo použijte poptávkový formulář.
Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde
  • Akce

  • Typ akce:
    kurz
  • Vedeno v jazyce:
    česky
  • ID akce:
    3376461
  • Místo konání

  • Region:
    Jihomoravský kraj
  • Adresa:
    Brno, Charbulova 106
  • Termín

Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde

Popis kurzu Barista - kurz o kávě a její přípravě se základy Latte Art

Kurz:                           BARISTA (není rekvalifikační)

Délka kurzu:               8 hodin (4 hodiny teorie, 4 hodiny praxe)

Termíny seminářů:   14.1.2019 15:00 - 18:10 (teorie)
                                       16.1.2019 15:00 - 19:10 (praxe)

Místo kurzu:                Charbulova 106, Brno

Cena kurzu:                 1.936 Kč/os (1.600 Kč +DPH 21%)

Pořadatel:                     Střední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizace

Certifikát:                      ano, pro každého účastníka

Lektor:                           Mgr. Ing. Jaromír Jurka

Teorie

Umožňuje získat základní teoretické informace o kávě a její přípravě.

  • Určen všem, kteří milují kávu a mají zájem o bližší poznání procesu proměny kávového zrnka z nepraženého v pražené.
  • Účastníci se seznámí s rozdíly mezi „správně a nesprávně – zdravě a nezdravě“ připravenou kávou (ze všech způsobů přípravy kávových nápojů, které jsou nám v současné době známy, je espresso jediný kávový nápoj, který je snadno stravitelný a tolerantní k organismu, protože jde o jedinou techniku, která může zaručit maximální emulzi a navíc se v tomto nápoji prezentují všechny charakteristiky chuti a aromata použité kávy).

Účastníci se dozvědí a mají pak možnost převést do praxe:

  • historie kávy
  • zpracování kávy
  • informace o zelené kávě a její přípravě před pražením
  • způsoby pražení a ovlivnění chuti kávy pražením
  • alternativní přípravy kávy a další

Praktický trénink:

  • Praktická příprava espressa krok za krokem.
  • Příprava lahodného cappuccina.
  • Praktická ukázka a zvládnutí našlehání mléčné emulze (pěny).
  • Základy Latte Art metodou Free pour (tvorba obrázku nakresleného pouze litím mléčné emulze do espressa).
  • Údržba kávovaru a mlýnku.

Výstupem kurzu není osvědčení o profesní kvalifikaci (nebyla zveřejněna v národní soustavě kvalifikací). Výstupem je osvědčení vydané školou.

Přihlášení:


https://kurzycharbulova.cz/index.php?option=com_seminarman&view=category&cid=15&Itemid=203

 

Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace