Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální.

Základy controllingu pro manažery neekonomy - řízení pomocí fyzických výkonů

kurz

Základní info

Úvod
Controlling je jedním z nejfrekventovanějších slov současného managementu. Jeho využívání je však převážně soustředěno do ekonomických útvarů a výrobní, ale i obchodní, logistické, eventuelně další oblasti managementu chápou controlling jako něco vzdáleného až okrajového. Právě pro tyto oblasti managementu má však být controlling právě tím největším pomocníkem. Manažeři mimo ekonomické útvary nemají většinou dostatek povědomí o potenciálu controllingových mechanizmů řízení, neumějí jej využít a nedokážou často ani po controllingových útvarech správně vyžadovat účinnou podporu. Tento kurz je určen manažerům – neekonomům, kteří se chtějí seznámit s úplným systémem controllingu a jeho použitím pro řízení ve svých útvarech. Mj. kurz slouží také k tomu, aby si manažeři uvědomili výrazně nový prvek v řízení – řízení pomocí fyzických výkonů – který uvolňuje kreativitu, samostatnost a odpovědnost a daleko přesněji umožňuje vymezení pravomocí v řídicích strukturách.

Cíle
Posluchači se seznámí s moderním pojetím controllingu jako kvalifikovaného řídicího systému. Dozví se, co vlastně controlling současným manažerům nabízí. Pochopí potenciál a možnosti jednotlivých controllingových postupů a mechanizmů na jednotlivých úrovních managementu. Zlepší své znalosti praktického řízení a seznámí se s praktickými modely, reálně v praxi použitými. (Možnost získání demoverze ukázkových modelů). Naučí se velmi jednoduchým způsobem a velmi rychle hodnotit ekonomický dopad svých rozhodnutí. Budou schopni daleko lépe jednat s ekonomickým ředitelem a controllingovým manažerem. Dokáží snadněji a srozumitelněji přenášet požadavky na podřízené.

Obsah
Zpracování nákladů pro manažerské členění a pojetí. Princip „řízení pomocí fyzických výkonů“. Měření výkonnosti a jeho propojení s ekonomickými výstupy. Jednoduchá zobrazení, prezentace a interpretace dosažených výsledků. Řízení controllingem – základ moderního nepřímého řízení – zkušenosti z praktického zavádění.

Metodika
Interaktivní výklad s diskuzí, modelové příklady.

Určeno
Výrobním, obchodním, logistickým, ale i personálním a dalším manažerům, kteří nemají ekonomické vzdělání. Kurzu se může ku prospěchu zúčastnit i controllingový manažer, eventuelně ekonom podniku.

Základy controllingu pro manažery neekonomy - řízení pomocí fyzických výkonů

Vybraný termín:

18.9.2020  Praha 2
09:00 – 16:00 hod.

Cena
3 900 Kč + 21% DPH

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.