RÁDIO

Kurz na míru

Základní info

Tato lekce pro středoškoláky se zabývá problematikou hromadných sdělovacích prostředků, které nás na každém kroku ovlivňují a my je už často vnímáme jen podvědomě. Rádio je právě takové medium. Často ho používáme jen jako zvukovou kulisu pro umývání nádobí, v obchodě hraje "nějaká" hudba apod. Příprava a realizace rozhlasového vysílání však vyžaduje pracovní nasazení celého týmu a o tom, jak takový tým pracuje, je naše lekce.

Průběh lekce směřuje k přípravě vysílání podle daného schématu. To znamená, že z příchozího kolektivu jsou vytvořeny týmy techniků, speakerů, dramaturgů, kteří pracují na dílčích zadáních. Studenti mají možnost si vyzkoušet přípravu předtočených zpráv, autentický "živý" rozhovor, recenze uměleckého díla a chod hudební redakce (příprava playlistů apod.). V závěru lekce proběhne něco jako "živé" vysílání, kdy si každý na vlastní kůži vyzkouší, pod jakým tlakem "živé" vysílání probíhá a jakému tlaku jsou vystaveni pracovníci rozhlasu.

Společný výsledek je u nás ve studiu zpracován a třída ho obdrží na MC nebo CD. Přítomný profesor má tento záznam k dispozici pro další možné použití ve výuce.

Průběh lekce je zaměřen na týmovou spolupráci a navozování situací, které si vyžadují pohotové reakce a schopnost improvizace a komunikace. Pro vyučujícího je to pak příležitost , kdy může vidět pracovat třídní kolektiv v jiném prostředí a za jiných podmínek než ve škole. I to bývá často novým impulsem pro fungování kolektivu.

Studenti nemusí být nijak předem připravováni na lekci, nepotřebují s sebou žádné další pomůcky (při nevlídném počasí je vhodné mít s sebou přezůvky).

RÁDIO

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.