Řízení strategických kompetencí

Kurz na míru

Základní info

Zaměřte rozvoj vašich lidí na klíčové oblasti, které vám umožní realizovat vaše strategie.

Systematický přístup Mercuri International k rozvoji strategicky významných kompetencí pracovníků obchodní organizace vychází z praktického modelu nazývaného "Mercuri Competence ClockTM". Ten zahrnuje definování potřebných kompetencí v závislosti na firemní strategii a vnějších faktorech, objektivní zhodnocení současných znalostí a dovedností, volbu vhodné formy rozvoje i samotný rozvojový proces, i systematické měření efektivity rozvojových aktivit.

Konzultanti Mercuri International jsou připraveni vám pomoci při tvorbě flexibilního systému rozvoje jako základny vaší "učící se organizace" nebo jsou podle potřeby schopni přenést na sebe rozhodující zodpovědnost za oblast rozvoje vašich pracovníků prodeje.

Ke stanovení konkrétních rozvojových potřeb používají specialisté Mercuri International řadu analytických nástrojů. Patří mezi ně například: Analýza postojů zákazníků (MI-CARETM), Analýza postojů zaměstnanců (MI-PARETM), Analýza kompetencí týmu (MI-CORETM) a Analýza kompetencí jednotlivců (MI-CLEARTM).

Mají vaši lidé správné kompetence, aby dosáhli určených cílů?

Mít ambiciózní tržní strategii je jedna věc, ale realizovat ji je věc druhá. Mnoho společností zjišťuje příliš pozdě nedostatek správných kompetencí svých zaměstnanců, které umožňují proměnit ambice společnosti v úspěch na trhu.

 

Hodnocení kompetencí jednotlivců

Ve většině organizací jsou pracovníci, kteří nemají odpovídající znalosti a dovednosti potřebné pro správný výkon funkce. Často tyto nedostatky nebyly nikdy změřeny nebo jasně definovány. Proto Mercuri International poskytuje systematické hodnocení úrovně kompetencí jednotlivců v  přímém vztahu ke kompetencím potřebným k dosažení tržních strategií: MI-CLEARTM (Mercuri International Competence Level Evaluation And Review).

 

Hodnocení kompetencí týmu

Pokud postrádá některé potřebné kompetence například celý váš prodejní tým, budete mít problémy. Jako fotbalový tým se slabou obranou nebo neproduktivním útokem.

 

V Mercuri International poskytujeme systematické hodnocení kompetencí vašeho týmu v přímém vztahu ke kompetencím potřebným k dosažení tržních strategií: MI-CORETM (Mercuri International Competence Evaluation).

 

Výhody

Obě hodnocení umožňují vaší společnosti použít rozvoj kompetencí jako strategický nástroj, otevírají cestu pro týmy nebo jednotlivce, aby mohli rozvíjet své znalosti a dovednosti ve shodě se strategiemi a cíli vaší společnosti. Umožní vám vycházet při rozvoji kompetencí z přesných dat a ne z pouhých přání a odhadů.

 

To usnadňuje přijmout správná opatření, aby byly odstraněny „kompetenční nedostatky", a vytvořit základ pro systematický dlouhodobý rozvoj. Průzkumy zároveň sdělují vašim lidem, že společnost se zajímá o jejich individuální rozvoj a dokazuje, že se management snaží zlepšovat profesionalitu a úroveň aktivit společnosti. 

 

Pro více informací o řízení a hodnocení kompetencí nás kontaktujte na emailové adrese rizeni.kompetenci@mercuri.cz.  

Řízení strategických kompetencí

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.