KANBAN a jeho využití při řízení toků ve výrobě

Kurz na míru

Základní info

Určeno:
Střednímu a liniovému managementu (vedoucí závodu, řídící pracovníci výroby, provozů a dílen, plánovači, mistři, dispečeři průmyslových podniků, pro které je charakteristická sériová výroba).


Cíle semináře:
Seznámíte se s nástroji pro realizaci, výpočtem potřebných KANBAN karet v oběhu a praktickým postupem při zavádění KANBANu ve firmě. Objasníte si efektivní využívání principu tahu při řízení výroby.


Obsah:
Filozofie Just-in-Time
Tahové systémy KANBAN a CONWIP
Tahový systém podle cyklu a podle bodu objednávky
Základní předpoklady pro zavedení KANBAN systému ve firmě


Metody:
Demonstrace funkce KANBANu na magnetické tabuli, diskuze, zpětná vazba.


Rozsah semináře: 1 den


Popis:
KANBAN - je jednoduchý systém řízení výroby, který ke své činnosti nepotřebuje žádný software ani žádnou finančně náročnou výpočetní techniku.

Je to systém, se kterým je spojený úspěšný rozvoj japonského průmyslu. Systém, který se snaží zavádět do svých podniků celý svět a který může najít široké použití v našich firmách a podnicích. Je to systém, který přináší výrazné ekonomické efekty pro průmyslové podniky.

KANBAN - znamená vrácení řízení zpět do dílny, kde je možné přímo na místě přizpůsobit přísun materiálu a zpracování výrobních úkolů okamžitým požadavkům. Vyrábí a dopravuje se tak vždy jen to, co je požadováno.

KANBAN a jeho využití při řízení toků ve výrobě

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.