Park vysokých lan Zvánovice

Kurz na míru

Základní info

Vysoká lana Společnost Inspira přichází s novou nabídkou v oblasti firemního vzdělávání. V sousedství hotelu Legner Zvánovice, pouhých 20 min. od Prahy, jsme postavili park vysokých lan, ideální pro firemní programy a školení. Vysoká lana jsou postavena na vzrostlých stromech, citlivě včleněna do krásného prostředí Voděradských bučin a díky své blízkosti od Prahy umožňují aktivní prožitek v těsném sousedství metropole.

 
Co jsme pro vás v korunách stromů připravili a co si budete moci vyzkoušet:

Vysoké břevno

Ve výšce asi 10 m je umístěna kladina o průměru 12 cm a dlouhá 6 m. Přejít kladinu širokou jen o něco málo víc než je šířka vaší boty je snadné jen zdánlivě. ...a dokážete na ní udělat holubičku?

 
Trapézový skok

Po žebříku vylezete na plošinku upevněnou ke stromu, hrazdička se houpe ve výšce vašich očí asi 1,5 m daleko – stačí se jen odhodlat a skočit… Pokud si netroufáte, můžete si hrazdičku přitáhnout blíž. Pokud hrazdičku minete nebo se neudržíte, instruktor Vás bezpečně zachytí do jistícího lana a opět spustí dolů.

 
Jákobův žebřík

Představte si provazový žebřík a zvětšete ho 10x na výšku a 30xna šířku – takováto překážka by se samotnému člověku zdolávala opravdu stěží. Dvojice se tedy musí dohodnout o strategii a pak si při jejím zdolávání vzájemně pomáhat. Jištění obstarává zbytek skupiny a pomáhá tak posílit týmového ducha.

 
Zavěšené kladiny

Další týmová překážka, která prověří souhru dvojice při překonávání několika vodorovně zavěšených klád. Budete možná překvapeni, jak tento zdánlivě neřešitelný úkol lze při dobré spolupráci zvládnout!

 
Co to jsou lanové programy?

Vysoká lana jsou výborným prostředkem ke stmelení kolektivu k odreagování, k získání intenzivního prožitku spojeného s rozvíjením osobní strategie, jsou výzvou jednotlivců i skupiny k překonání vlastních hranic, posílení sebedůvěry a zvýšení vzájemné podpory uvnitř skupiny. Program na lanech může být součástí scénáře teambuildingového kurzu, samostatným dobrodružným programem nebo akčním doplňkem školení a seminářů.

 
Jednotlivé lanové překážky jsou umístěny ve výšce přibližně 10m nad zemí a pro jejich překonání je nutná značná míra odvahy, je to však odvaha bez rizika, jelikož účastník je v každém okamžiku jištěn zkušeným instruktorem.

 
Cílová skupina: firemní týmy a kolektivy v počtu cca 8 – 40 osob. Při větším počtu účastníků program dělíme na více bloků nebo zařazujeme aktivity na nízkých lanech.

 
Jak program probíhá: standardní délka programu je cca 2,5 - 3 hodiny a zahrnuje úvodní instruktáž, rozcvičení a poté vlastní zdolávání překážek.

 
Podle celkového počtu účastníků skupinu dělíme na několik menších týmů, které společně absolvují jednotlivé překážky a postupně se na překážkách vystřídají. Zásadou je dobrovolnost programu – některé překážky lze vynechat.

 
U teambuildingově zaměřených programů zařazujeme na závěr programu review - rozbor programu s účastníky vedený zkušeným školitelem.

 
Bezpečnost:

 
    * Park vysokých lan je postaven z atestovaného materiálu, ve shodě s mezinárodně platnými standardy ACCT (Association for Challenge Course Technology).

    * Jednotlivé překážky procházejí sezónní inspekcí, pravidelně kontrolujeme opotřebení materiálu.

    * Zásadně používáme karabiny s pojistkou, helmy a celotělové úvazky.

    * Veškerý jistící materiál je certifikovaný.

Park vysokých lan Zvánovice

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.