Test sporty

Kurz na míru

Základní info

Jedná se o ukázku testu automaticky vygenerovaného systémem iTester. V testu se sportovní tematikou jsou demonstrovány různé typy otázek, které lze ze systému iTester používat.

Popis kurzu:

Kurz Test sporty byl automaticky vygenerován systémem iTester. iTester je součástí iTutor a lze ho zakoupit i samostatně. Systém slouží k definování hierarchických databází otázek a k automatickému generování testů z těchto databází. Do každé banky otázek lze vkládat otázky řady typů od jednoduchých voleb z možností přez různé drag&drop otázky s obrázky až např. po luštění křížovek. Všechny otázky se zadávají pomocí intuitivních editorů, kde uživatel pouze zadá typ otázky, text a další vlastnosti (jednotlivé volby, obrázky, limitování časem, zpětné odpovědi...). Poté se pomocí tzv. předpisů definuje, jak z bank otázek vygenerovat test. Test se může skládat z tzv. bloků, do každého bloku vstupují otázky z vybrané banky otázek dle definovaných pravidel jako je "všechny otázky z banky", "náhodně vybraných X z banky", či "konkrétně vybrané otázky z banky". Lze určit též řadu dalších vlastností jako jsou časové limity, úvodní a závěrečné texty, okazování zpětných hlášek... Systém pak dle předpisu automaticky vygeneruje test a současně o této generaci vytvoří záznam, který obsahuje vedle údajů o času vygenerování, autorovi atd. též celý předpis a všechny otázky použité v testu. Tato archivace umožňuje pozdější změnu otázek v bankách, aniž by se ztratily důležité informace k již vygenerovanému testu. Vygenerovaný test splňuje normu AICC a je řízen dále v administrátorském prostředí, takže ho lze přiřadit vybraným studentům a sledovat jejich výsledky.

Co najdete v demo:

Demo obsahuje ukázku různých typů otázek v systému iTester. Na úvodní stránce je úvodní text, poté následují dva bloky vždy též uvozeny textem k bloku. V prvním bloku jsou demonstrovány 2 otázky, které ihned po volbě uživatelem ukáží zpětnou hlášku. V druhém bloku jsou pak prezentovány různé typy otázek již bez zpětné vazby. Na závěr je uživateli zobrazen závěrečný text a dosažené skóre.

Jak byl kurz vyvinut:

Celý test byl automaticky vygenerován systémem iTester. Autor testu tedy pouze zadal použité otázky do banky otázek a vytvořil předpis, kde nadefinoval 2 bloky, které napojil na vytvořené otázky. Vzhledem k tomu, že zde jsou demonstrovány konkrétní typy otázek v iTester, byly napojeny do bloků přímo konkrétní otázky (nebyl použit náhodný výběr otázek z banky). Celé vytvoření zde prezentovaného demo testu trvalo cca 15 minut.

Systémové požadavky:

Pro provoz kurzu je třeba mít nainstalován prohlížeč MS Explorer 4.1 SP1 a vyšší a komponentu Flash Player (tu lze bezplatně získat např. www.macromedia.com).

Test sporty

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.