SPC a MSA

Kurz na míru

Základní info

Požadavky QS-9000 v oblasti statistických metod jsou velmi moderní a rozumné. Manuály týkající se statistického řízení procesů (SPC) a analýzy měřících systémů (MSA) patří k tomu nejlepšímu, co bylo dosud o těchto tématech napsáno. Jak ale máme požadavky normy uplatnit v praktickém životě podniku?




CÍLE
seznámit účastníky se základními principy statistické regulace měřením i srovnáváním
prakticky procvičit vyhodnocení regulačního diagramu
naučit účastníky vybrat vhodný typ regulačního diagramu
prakticky procvičit stanovování způsobilosti procesů
naučit účastníky provádět analýzu jednoduchého měřicího systému




METODA
Tento modul je koncipován podle manuálů SPC a MSA vydaných autory QS-9000. V jeho průběhu se účastníci seznámí s obecnými principy statistické regulace procesů a s analýzou měřících systémů. Na případových studiích nebo na vlastních datech se pak uvedené problematiky prakticky nacvičují. V průběhu modulu se střídají krátké bloky teoretického úvodu do problematiky s praktickým procvičováním probraného tématu v týmu. Tým své výsledky v průběhu kurzu prezentuje a obhajuje před ostatními účastníky kurzu.



DÉLKA KURZU: 3 DNY (24 HODIN)




MAXIMÁLNÍ POČET ÚČASTNÍKŮ: 16




PRO KOHO JE KURZ URČEN
Kurz je určen pro technology, pracovníky útvarů řízení kvality, pracovníky provozních laboratoří i výrobní management. Od účastníků kurzu se očekávají znalosti pouze základních početních úkonů, nepředpokládá se znalost matematických či statistických metod.

SPC a MSA

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.