Příprava kvašené zeleniny – kysané zelí

Kurzem Vás provede Denisa Šimlová

Jmenuju se Denisa Šimlová. Jsem královna kvašení a vášnivá sběračka jedlých darů přírody. Věřím v opravdové domácí jídlo, nekonečnou přírodní hojnost…

Základní info

V kurzu „Příprava kvašené zeleniny – kysané zelí“ se s Denisou Šimlovou alias Divoženkou v kuchyni naučíte doma připravovat kysané zelí. Na samotné kvašení budete kromě zelí, soli a šroubovacích sklenic potřebovat už jen své šikovné ruce a běžné kuchyňské náčiní. 

Kvašení či kysání zeleniny patří k tradičním způsobům konzervace zeleniny. Naši předci nakládali zelí po desítkách kil do kameninových soudků. My si jej můžeme napoprvé připravit v malém a ve sklenicích.

V kurzu se dozvíte:

  • jaké výhody má kvašená zelenina
  • jaké jsou vhodné nádoby na fermentování
  • jaké jsou 3 největší fermentační omyly
  • jak krok za krokem připravovat kysané zelí
  • jak krájet, krouhat, mačkat a pěchovat zeleninu do sklenic
  • jak zeleninu zatížit, abyste se vyhnuli plísni
  • jak kvašení probíhá a jak zeleninu skladovat
  • jaké jsou oblíbené zelné kombinace a recepty na jídla s kysaným zelí

Lektorka vás přípravou kysaného zelí provede krok za krokem a podělí se s vámi o praktické tipy a inspiraci, s čím zelí kombinovat a jak s ním vařit. Součástí kurzu jsou i skripta v PDF.



Prohlédnout kurz >>>

Příprava kvašené zeleniny – kysané zelí

Vybraný termín:

 ONLINE

Cena
2 455 Kč + 21% DPH

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je jedna a dvě ? Součet zapište číslicemi.